Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόσκληση για συνεργασία με τη ΝΔ στο Ποτάμι – Αν χαθεί η δεδηλωμένη η μόνη λύση είναι οι εκλογές

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόσκληση για συνεργασία με τη ΝΔ στο Ποτάμι – Αν χαθεί η δεδηλωμένη η μόνη λύση είναι οι εκλογές
«Στη μάχη κατά του λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης, οι άνθρωποι του Ποταμιού έχουν σίγουρα θέση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
Ανοιχτή πρόσκληση στο Ποτάμι για συνεργασία με τη ΝΔ απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, αφού επικαλείται τη δική του εμπειρία με το ΛΑΟΣ και αφήνει να εννοηθεί ότι η πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα πλήξει τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, καλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη,  να σκεφτεί ενόψει του συνεδρίου του Ποταμιού ότι τα κόμματά τους πρέπει να παλέψουν μαζί έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Όπως αναφέρει «στη μάχη κατά του λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης, οι άνθρωποι του Ποταμιού έχουν σίγουρα θέση».
«Την επόμενη εκλογική μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ευχήθηκε μάλιστα ευχήθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος οι απόψεις στελεχών του Ποταμιού για συνεργασία με τη ΝΔ «να γίνουν αντικείμενο σοβαρής συζήτησης για το πως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας θα συνεργασθούμε για να κερδίσουμε τον λαϊκισμό».
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλει και μεγάλη ανανέωση της Ν.Δ. σε υποψηφίους, εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό προτίμησης, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς δεν βλέπει πως αυτή θα μπορούσε να σχηματιστεί.
Πάντως, όπως σημειώνει, αν χαθεί η δεδηλωμένη «η μόνη λύση είναι οι εκλογές», αν και αποσαφηνίζει ότι η ΝΔ δεν ζητά προσφυγή στις κάλπες.
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά δεν ζητούμε εκλογές.
Ούτε όμως θα δώσουμε άλλοθι σε καταστροφικές επιλογές», τονίζει χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ έναντι του ασφαλιστικού, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «εμείς θα καταθέσουμε την πρότασή μας αφού καταλήξει η κυβέρνηση με την τρόικα.
Για να είμαι όμως ξεκάθαρος ως προς τις γενικές μας αρχές, υποστηρίζουμε τη μείωση των φόρων, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση των δημόσιων δαπανών, κάποιες εκ των οποίων προφανώς θα είναι επώδυνες».
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους τροϊκανούς, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι από την πείρα του «η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει, και αυτό με ανησυχεί πολύ.
Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε κλείσει την αξιολόγηση από τον Νοέμβριο.
Έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και κάθε μέρα που περνά θα είναι πιο δύσκολη όχι μόνο για εκείνον και το κόμμα, αλλά δυστυχώς και για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης