Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Φεβρουαρίου αλλιώς … καήκαμε

tags :
Τσακαλώτος: Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Φεβρουαρίου αλλιώς … καήκαμε
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα
«Το κλείσιμο της αξιολόγησης πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάμε Μάιο ή Ιούνιο… καήκαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ενώ τόνισε «Δεν έχουμε βάλει την αξιολόγηση στις καλένδες.
Απεναντίας, τονίζουμε τη σημασία του χρόνου».
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί «Όσα έχουμε πάρει και δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα και όσα αναμένεται να πάρουμε.
Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι τα νούμερα που παρουσιάζονται θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν, θα χρειαστούν δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων, προτού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
«Τα οικονομικά δεν είναι τόσο ακριβής επιστήμη και εκεί υπάρχουν διαφωνίες, που θα συζητήσουμε όταν επιστρέψουν.
Όμως, συμφωνούν στην αρχιτεκτονική: ότι δηλαδή το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα.
Περιμένουμε να επιστρέψουν σε εύλογο χρόνο -όχι αυτή την εβδομάδα, αλλά την άλλη, κάποια στιγμή.
Θα έχετε ακούσει από ΔΝΤ και από Θεσμούς πως οι αριθμοί πρέπει να "βγαίνουν" και άρα πρέπει να τους πείσουμε για το πώς θα φτάσουμε χρόνο με το χρόνο στο 3,5% του ΑΕΠ πλεόνασμα.
Τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση για το μέγεθος του κενού που θα κλείσει το 2015 και την απόδοση των μέτρων που προτείναμε, προτείνουμε και θα προτείνουμε.
Από την στιγμή που θα επιστρέψουν, θα έχουμε δύο εβδομάδες για το κλείσιμο της συμφωνίας.
Το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης θα επιτρέψει την έναρξη συζήτησης για το χρέος, που έχω πει πως θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την απελευθέρωση της συμπυκνωμένης ζήτησης για επενδύσεις.
Υπάρχουν αγκάθια στη συζήτηση.
Είναι σημαντική στιγμή το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.
Με αυτό το κλείσιμο θα περάσουμε πολύ μεγάλο κομμάτι από τις δυσκολίες και θα μας επιτρέψει να κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης