Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Θα περίμενα μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάντια της τηλεόρασης

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Θα περίμενα μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάντια της τηλεόρασης
«Τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης», σημείωσε ο κ. Νίκος Παππάς
«Θα περίμενα μια κουβέντα αυτοκριτική για την κατάντια της τηλεόρασης», υποστήριξε σκωπτικά ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ.
«Είστε ευχαριστημένοι δηλαδή από το υπάρχον τηλεοπτικό τοπίο», ρώτησε τους συναδέλφους του στα έδρανα της Βουλής, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης».
Στη συνέχεια ο υπουργός ανέφερε: «Θα περίμενα έστω και ένας να πει κάτι για την προσπάθεια με τον βασικό μέτοχο που έκανε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ομιλία του οποίου προηγήθηκε, σχολίασε το «ότι η ΝΔ θα είχε ανάγκη να φτάσει στη γαλλική επανάσταση για να βρει επιχειρήματα, δεν το περιμέναμε».
Ο κ. Παππάς διερωτήθηκε, ακόμα, «τη λάσπη, τα αίσχη που έχουν εκτοξεύσει πολλά κανάλια κατά στελεχών της κυβέρνησης δεν το βλέπετε;».
Ο υπουργός προχώρησε ακόμα σε μια «ιστορική αναδρομή» των προσπαθειών του παρελθόντος να μπει μια τάξη στο τοπίο των τηλεοπτικών συχνοτήτων.
«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που προωθεί τη διενέργεια διαγωνισμού», υποστήριξε ο κ. Παππάς, ενώ σημείωσε ότι «οι διατάξεις για τον διαγωνισμό ψηφίστηκαν και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης».
Ο ίδιος τόνισε πως καμία από τις κινήσεις καλής θέλησης της κυβέρνησης δεν αξιοποιήθηκε για να προχωρήσει η διαδικασία.
«Πουθενά δεν είναι άπειρες οι άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας ευρείας ευρυζωνικής εκπομπής, που ο κόσμος βλέπει δωρεάν», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ διευκρίνισε ότι τα συνδρομητικά και τα περιφερειακά κανάλια είναι διαφορετική περίπτωση.
Ακόμα ο υπουργός υποστήριξε πως «η ΝΔ επιμένει ότι δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αδειοδότησης», ενώ στις σχετικές κατηγορίες προς την κυβέρνηση απάντησε πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε η αρμοδιότητα της αδειοδότησης να ανήκει μόνο στο ΕΣΡ θα την περιλάμβανε στο εδάφιο κυρώσεων».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή «προκρίνει το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας των σταθμών. Δεν θέλουμε κανάλια ζημιογόνα, με δανεισμό».
«Να σταθεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων, να ξεπλυθεί η ντροπή των τελευταίων 25 και πλέον ετών», κατέληξε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης