Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει μια νέα διαπλοκή - Ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου

tags :
Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει μια νέα διαπλοκή - Ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου
«Τα όργανα της Ε.Ε. θα σταματήσουν τη διάταξη», εκτίμησε η Φώφη Γεννηματά 
Ότι επιχειρεί να στήσει μια νέα διαπλοκή και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στη συζήτηση για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στην πραγματικότητα με ακραίο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο επιδιώκει να στήσει μία νέα διαπλοκή».
«Η πολιτική σας απομόνωση σας οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού», υποστήριξε, ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «αν οικονομικά συμφέροντα προσδιορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας πάρτε ευθέως μέτρα εναντίον τους».
Το Σύνταγμα είναι σαφές, συνέχισε η κα Γεννηματά, επισημαίνοντας πως «οι αρμοδιότητες σε αυτό το θέμα έχουν ανατεθεί στο ΕΣΡ», ενώ πρόσθεσε πως «το Σύνταγμα επιβάλλει ομοφωνία ή τουλάχιστον πολύ μεγάλη πλειοψηφία».
Αυτό που πάτε να κάνετε σήμερα, να παρακάμψετε το Σύνταγμα με τσαμπουκά, δεν έχει προηγούμενο, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.
Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση σχολίασε ότι «το μόνο που θα κάνετε είναι μία τρύπα στο νερό», ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι «τα όργανα της Ε.Ε. θα σταματήσουν τη διάταξη».
«Κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του ΕΣΡ ακυρώνει τη Συνταγματική του κατοχύρωση.
Αναζητάτε και πάλι βαρβάρους, χωρίς αυτούς δεν μπορείτε να επιβιώσετε.
Επιχειρείτε αλαζονικά να διαμορφώσετε ένα τοπίο που θα ελέγχεται από εσάς.
Δεν έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε το τηλεοπτικό τοπίο.
Το μόνο που θα πετύχετε με αυτή την πρόταση είναι η μεγαλύτερη αταξία», είπε ακόμα η κα Γεννηματά.
Στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω «αυτό το νομικό εξάμβλωμα» και να αρχίσει «επιτέλους να κυβέρνα και να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα ή αλλιώς να αποχωρήσει».
Τέλος η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε πως «είμαστε χώρα-μέλος στο ΝΑΤΟ και έχουμε λόγο και ρόλο», καθιστώντας σαφές πως «τα ελληνικά χωρικά ύδατα τελούν υπό τον πλήρη έλεγχο της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης