Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου στους Ευρωπαίους: Στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου να υπερασπιστείτε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Μήνυμα Παυλόπουλου στους Ευρωπαίους: Στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου να υπερασπιστείτε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
Να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους που έχουν φοβικά σύνδρομα να υπονομεύσουν αυτό το οικοδόμημα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Ο κ.Παυλόπουλος χαρακτήρισε αναγκαίο τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την αντιμετώπιση των τρομοκρατών και τη διαχείριση του προσφυγικού υπό όρους αλληλεγγύης ανθρωπισμού και δικαιοσύνης.
«Το μήνυμα απευθύνεται στους εταίρους της Ελλάδας εντός Ε.Ε. εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17 Μαρτίου.
Εκεί οι εταίροι μας οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους μας που έχουν φοβικά σύνδρομα, εντελώς ξένα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να υπονομεύσουν αυτό το οικοδόμημα» είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Παράλληλα ο ΠτΔ εξέφρασε τη λύπη του στον πρόεδρο της Τουρκίας και τον τουρκικό λαό για την επίθεση στην Άγκυρα και καταδίκασε τους τρομοκράτες που διέπραξαν αυτό το έγκλημα.
«Όποιο πρόβλημα και να έχουμε με την Τουρκία σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε αλληλέγγυοι» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά στις γενοκτονίες, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
«Δεν το κάνουμε για εκδίκηση κατά της Τουρκίας αλλά για να μην διαπραχθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του Serzh Sargsyan τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη φιλία θα πρέπει να την τροφοδοτούμε και να την αναπτύσσουμε διαρκώ»
«Αυτό είναι υποχρέωση των ηγεσιών των δύο χωρών.
«Δεν πρέπει να θυμόμαστε τις γενοκτονίες για να εκφράσουμε το μίσος αλλά για να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν αλλά και να προλάβουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος της Αρμενίας.
Σημειώνεται πως ο Serzh Sargsyan θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης