Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης (Διαχ. Προσφυγικής Κρίσης): Ούτε κατευθύνουμε, ούτε διευκολύνουμε πρόσφυγες να περάσουν κλειστά σύνορα

Κυρίτσης (Διαχ. Προσφυγικής Κρίσης): Ούτε κατευθύνουμε, ούτε διευκολύνουμε πρόσφυγες να περάσουν κλειστά σύνορα
Απάντηση του εκπροσώπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, που οποία ανέφερε πως η Ελλάδα ωθεί 2.000 πρόσφυγες στα σύνορα με την Αλβανία
Δριμεία επίθεση κατά της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, που οποία ανέφερε πως η Ελλάδα ωθεί 2.000 πρόσφυγες στα σύνορα με την Αλβανία, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.
«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, ενώ συνέχισε:
«Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους».
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του συμπλήρωσε ότι «με την ευκαιρία, η ελληνική κυβέρνηση καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να μην πιστεύουν την παραπληροφόρηση από επιτήδειους, αλλά να εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές για τη μεταφορά και την προσωρινή φιλοξενία τους στους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας».
Σημειώνεται ότι σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Republicca κατήγγειλε ότι «η Ελλάδα σπρώχνει 2000 πρόσφυγες προς την Αλβανία.
Προς το παρόν είναι 162 αλλά τις επόμενες ημέρες μπορεί να αφιχθούν 2.000.\
Είναι σύροι πρόσφυγες, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση μετέφερε με λεωφορεία στην Κόνιτσα, όλο και πιο κοντά στην Ιταλία».
Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης ότι «το χωριό στο οποίο στήθηκε το κέντρο υποδοχής βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα αλβανικά σύνορα και σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων από την βόρεια ακτή της Ελλάδας, την οποία χωρίζουν λίγα ναυτικά μίλια από την ιταλική περιοχή της Απουλίας, όπου η στιγμή μιας νέας "ώρας Χ" των αποβιβάσεων μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο».
Η εφημερίδα, κλείνοντας το σχετικό άρθρο της, σημειώνει ότι «ο κίνδυνος, στον οποίο κάνουν αναφορά υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών, είναι, μικρά πλεούμενα να προσφέρουν την δυνατότητα μεταφοράς των προσφύγων από την ελληνική ακτή, από την στιγμή που η θάλασσα απέχει μόνον λίγο λιγότερο από εκατό χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και ούτε σαράντα από την Φιλιππιάδα.
Εκεί στήθηκε ένας άλλος καταυλισμός, και οι μετανάστες είναι φιλοξενούμενοι και όχι φυλακισμένοι, ελεύθεροι να απομακρυνθούν και να προσπαθήσουν να διασχίσουν την θάλασσα, ή τα ορεινά σύνορα με την Αλβανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης