Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα οριστούν όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων

Πολάκης: Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα οριστούν όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων
Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης
Όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας θα έχουν ορισθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο  αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης.
Ο ίδιος, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη με το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την επίσκεψη του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, ανέφερε ότι πρόκειται την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Ξάνθος, να υπογράψει την απόφαση, βάσει της οποίας οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα 400αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» περιοχές της χώρας  θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία σε όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα, με τις τοποθετήσεις 1.000 επικουρικών ιατρών και τις τοποθετήσεις σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί και άλλους που θα τρέξουν, η κατάσταση θα είναι καλύτερη και το σύστημα θα αρχίσει να σταθεροποιείται.
Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε εκ νέου ότι έχει δοθεί παράταση στην λήξη της σύμβασης 570 εργαζομένων διαφόρων ιδιοτήτων και 400 γιατρών που εργάζονται την τελευταία τριετία σε νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης