Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Merkel - Μητσοτάκη - «Κλειδί» οι μεταρρυθμίσεις

Προσφυγικό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Merkel - Μητσοτάκη - «Κλειδί» οι μεταρρυθμίσεις
Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής 
H προσφυγική κρίση και οι εξελίξεις στην οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα, σε καλό κλίμα.
Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης δαπανών και φόρων.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζουν οι ίδιες πηγές , αναφέρθηκε «στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα», στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες και επισήμανε πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, πχ στο Ελληνικό.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel αναμένεται να έχει σήμερα στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να δώσει το παρών στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Κατά τη συνάντηση του με την καγκελάριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική του κυβερνητική πρόταση, όπως τουλάχιστον τη διατύπωσε και στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους που να προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% και ταυτόχρονα αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 4%.
Όπως είχε πει ο κ.Μητσοτάκης, η ελληνική πλευρά θα δώσει γενναίες μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Σημειώνεται πως βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο M.Weber, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης