Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Λεβέντης: Ο κόφτης δαπανών είναι «πρόστιμο» για την αναξιόπιστη κυβέρνηση - Εκλογές τον Οκτώβριο

Β. Λεβέντης: Ο κόφτης δαπανών είναι «πρόστιμο» για την αναξιόπιστη κυβέρνηση - Εκλογές τον Οκτώβριο
Ο Λεβέντης προέβλεψε τη διενέργεια εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2016
Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος ήταν μια δωρεά των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, όπως υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου 2016 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
«Υπό αυστηρά κριτήρια δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο 2016 θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές, επισμαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλά «ροκανίζει» τον πολιτικό χρόνο.
Για τον Λεβέντη, ο αυτόματος «κόφτης» δημοσιονομικών δαπανών αποτελεί ένα είδος «προστίμου» για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές.
Ο Λεβέντης αρνήθηκε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας, ότι «αν αναμένει βοήθεια από την Ένωση Κεντρών ο Μητσοτάκης δεν θα την πάρει», για να προσθέσει, ότι «αν συνεργαστώ με τον Κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου».
Αν μπορούσε, ο Λεβέντης είπε ότι θα απέλυε από το Δημόσιο τους αργόμισθους, ενώ αν βρισκόταν στη Βουλή το καλοκαίρι του 2015 δεν θα ψήφιζε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος.
Για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «το σχέδιο για τη χώρα είναι ευρώ - μεταρρυθμίσεις - επενδύσεις», ενώ σχολιάζοντας τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, εκτίμησε ότι δεν επιθυμεί να προκαλέσει κρίση, «απλά παρακολουθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης