Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ): Άνθρακες ο θησαυρός για τα ολοήμερα – Οι αλλαγές στην Παιδεία γίνονται για το θεαθήναι

tags :
Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ): Άνθρακες ο θησαυρός για τα ολοήμερα – Οι αλλαγές στην Παιδεία γίνονται για το θεαθήναι
«Η συρρίκνωση του ολοήμερου σχολείου έχει και “κοινωνικό πρόσημο”, κατά την προσφιλή έκφραση της αριστεράς»
Ως «άνθρακες» παρομοίασε τον «θησαυρό» των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής Λαρίσης και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).
Επιπλέον, κατηγόρησε Νίκο Φίλη και τους υπόλοιπους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας πως ουσιαστικά προχωρούν σε αυτά «τα διστακτικά βήματα για το θεαθήναι».
«Μετά την καθολική αντίδραση που προκάλεσε η υπουργική απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση.
Με νεότερη εγκύκλιο δείχνει να διευρύνει τους εν δυνάμει μαθητές, του έστω “ψαλιδισμένου” ολοήμερου σχολείου, που η Κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” επιβάλει στη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω.
Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα διστακτικά βήματα γίνονται περισσότερο για το θεαθήναι», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας:
«Η αξίωση της διορθωτικής εγκυκλίου και οι δυο γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να διαθέτουν κάρτα ανεργίας, προκειμένου να επιτραπεί η εγγραφή των παιδιών τους στα ολοήμερα, δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα σε μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δεν είναι καταγεγραμμένοι, με ευκαιριακά εργαζόμενους ή απασχολούμενους σε “μαύρη” εργασία.
Η συρρίκνωση, όμως, του ολοήμερου σχολείου έχει και “κοινωνικό πρόσημο”, κατά την προσφιλή έκφραση της αριστεράς.
Στερεί από γονείς που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τη δυνατότητα της Μελέτης - Προετοιμασίας των μαθημάτων τους για την επόμενη μέρα, καθώς αυτή δεν περιλαμβάνεται στο πρωινό πρόγραμμα.
Επιπλέον, διπλασιάζεται - σε δέκα από πέντε - ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, ενώ και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται ουσιαστικά καθιστούν ανενεργό το μέτρο.
Παρά τη διαφήμιση με τη νέα εγκύκλιο, η αλήθεια για τα ολοήμερα είναι:
Άνθρακες ο θησαυρός!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης