Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Λύθηκαν τα προβλήματα στην έκδοση θεωρήσεων στο προξενείο της Μόσχας

Ξυδάκης: Λύθηκαν τα προβλήματα στην έκδοση θεωρήσεων στο προξενείο της Μόσχας
Η βάσιμη προσδοκία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία γίνεται ήδη πραγματικότητα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών 
Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα στην έκδοση θεωρήσεων (βίζας) έχουν λυθεί, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης.
Επισήμανε, δε, ότι πλέον το προξενείο μπορεί να εκδίδει περισσότερες βίζες από όσες ζητούνται.
Πιο συγκεκριμένα, «είμαι σήμερα εδώ για να επιβεβαιώσω ότι λύσαμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Προξενείο μας στη Μόσχα, στην έκδοση θεωρήσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας: «Δεν ήταν απλό. Το Δεκέμβριο ενημερώθηκα για τις αυξημένες ανάγκες. Έπρεπε να γίνουν ενέργειες που δεν είχαν προηγούμενο. Καταστρώθηκε σχέδιο, που υλοποιήθηκε συστηματικά και έφερε αποτελέσματα. Εφαρμόστηκαν σε 120 ημέρες τεχνικές και οργανωτικές βελτιώσεις που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δυο χρόνια πριν. Και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει. Υπάρχουν και άλλα βήματα που θα γίνουν, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια ζητήματα στο μέλλον».
Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «σήμερα, το Προξενείο είναι σε θέση να εκδίδει και να παραδίδει καθημερινά στους Ρώσους τουρίστες περισσότερες θεωρήσεις από όσες ζητούνται».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να ενισχύει το προξενείο, τονίζοντας ότι «θα επιδιώξουμε να ισχύει αυτό μέχρι την τελευταία μέρα του καλοκαιριού».
Όπως ανέφερε «χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις προξενικές μας Αρχές στη Ρωσία εξέδωσαν φέτος το Μάιο περισσότερες από 85.000 θεωρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι».
Επιπλέον, με αφορμή το «Έτος Ελλάδας - Ρωσίας» και λαμβάνοντας υπόψη την κατά γενική ομολογία άριστη χρήση των θεωρήσεων από τους Ρώσους πολίτες, αξιοποιείται η δυνατότητα για χορήγηση μακροχρόνιας (τριετούς ή πενταετούς) βίζας στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται από τον κώδικα, σημείωσε ο κ. Ξυδάκης, ενώ υπογράμμισε ότι «ο στόχος να ικανοποιηθεί η ζήτηση δεν ήταν απλώς θέμα σωστής λειτουργίας μιας υπηρεσίας, ήταν εθνικός σκοπός και εθνική ανάγκη, σε μια περίοδο που η οικονομία και ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής αναζητούν και την παραμικρή σταγόνα ρευστότητας».
«Η βάσιμη προσδοκία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία γίνεται ήδη πραγματικότητα. Κάθε μέρα και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα με άνεση και ασφάλεια, για να απολαύσουν τις διακοπές τους και να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό που τόσο αγαπούν», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης