Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενιαίο φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας εντός εξαμήνου ζητεί η ΔΗΜΑΡ με εκλογή επικεφαλής από τη βάση

tags :
Ενιαίο φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας εντός εξαμήνου ζητεί η ΔΗΜΑΡ με εκλογή επικεφαλής από τη βάση
Επισημαίνει δε ότι σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για ατέρμονες συζητήσεις, χρειάζονται πρωτοβουλίες και δράση
Τη συγκρότηση ενιαίου φορέα από τις δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς ζητεί η ΔΗΜΑΡ, με εκλογή επικεφαλής από βάση εντός του επόμενου εξαμήνου.
Σε απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής, η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει ότι «η προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Μάιο καθόρισε το προγραμματικό πλαίσιο που αποτυπώθηκε στις 50 θέσεις της προοδευτικής πρότασης της Συμπαράταξης».
Επισημαίνει δε ότι «σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για ατέρμονες συζητήσεις, χρειάζονται πρωτοβουλίες και δράση. Η συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, Κινήσεις Πολιτών και άλλες δυνάμεις ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, στην συγκρότηση της οποίας συμβάλλαμε αποφασιστικά. Αναμένουμε πλέον από την Επιτροπή Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις αρχές Ιουλίου να παραδώσει το κοινό προγραμματικό πλαίσιο στα κόμματα».
Η ΔΗΜΑΡ καταλήγει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τα εμπρός για έναν αυτόνομο πόλο της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται να  προχωρήσουμε εντός εξαμήνου στην εκλογή επικεφαλής από τη βάση με ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία με ανοιχτό μητρώο και χωρίς κανένα αποκλεισμό και στο Συνέδριο δημιουργίας του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης