Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σε όλη την Ευρώπη κλαίνε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου – Αυτοί που ξεζουμίζουν τους λαούς

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σε όλη την Ευρώπη κλαίνε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου – Αυτοί που ξεζουμίζουν τους λαούς
«Όλα αυτά που ζούμε στην Ελλάδα τα ζουν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, έχουν δεν έχουν μνημόνια», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε για κλάματα και μοιρολόγια αλλά ούτε και για πανηγύρια», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, μιλώντας στο λαικό γλέντι των Τ.Ο. Τρικάλων.
Όπως είπε, «με αφορμή την απόφαση του βρετανικού λαού να πει ότι η χώρα του πρέπει να βγει από την Ε.Ε. με το δημοψήφισμα που έγινε, και επειδή πολύ κλάμα πέφτει διεθνώς, πανευρωπαϊκά και στη χώρα μας, και από πολιτικά κόμματα, από πολιτικές ηγεσίες, από τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους, αλλά και την ίδια ώρα και πολλοί πανηγυρισμοί ακούγονται, από διάφορους δήθεν ευρωσκεπτικιστές, στην πραγματικότητα, αντιδραστικούς πολιτικούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς, και το βρετανικό λαό με ακροδεξιά φασιστικά συνθήματα, έχουμε να τους πούμε, το εξής: Ότι αυτές οι ώρες δεν είναι ούτε για κλάματα και μοιρολόγια αλλά ούτε και για πανηγύρια».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «αυτές οι ώρες, αυτό που εξέφρασε ο βρετανικός λαός δείχνοντας την αγανάκτησή του, τη δυσαρέσκειά του, ως ένα βαθμό, πρέπει να προβληματίσουν κυρίως τους λαούς, τα εργατικά λαϊκά κινήματα.
Και λέμε δεν είναι ώρες για κλάματα και πανηγύρια, γιατί ξέρουμε ποιοι κλαίνε».
Εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κλαίνε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου, κλαίνε αυτοί που ξεζουμίζουν τους λαούς, και δήθεν λένε τι πάθαμε που βγαίνουν οι Βρετανοί, από την Ε.Ε. και τι θα γίνει ο λαός.
Λες και μέσα στην Ευρώπη, έτρωγε με χρυσά κουτάλια όπως λέγανε εδώ.
Επίσης πανηγυρισμούς κάνουν άλλα τμήματα πάλι του μεγάλου κεφαλαίου, οι οποίοι είχαν άλλα συμφέροντα, δεν συμφωνούσαν με την Ε.Ε. και πανηγυρίζουν τώρα που αποφάσισε ο βρετανικός λαός να βγουν από την Ε.Ε.
Αλλά δεν πανηγυρίζουν για το λαό της Βρετανίας, για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά πανηγυρίζουν για τα δικά τους συμφέροντα, για τα δικά τους χρηματοκιβώτια.
Γιατί τα συμφέροντά τους ήταν σε άλλες χώρες, σε άλλες ηπείρους, οι επενδύσεις τους δεν ήταν εδώ στην Ευρώπη, και γιατί είχαν μεγάλο ανταγωνισμό με τη Γερμανία που τους έφαγε αυτά τα χρόνια της κρίσης πάρα πολλά κέρδη και πλούτισε τα δικά της θησαυροφυλάκια».
Υπογράμμισε δε, ότι «κανένας λαός δεν σώνεται, όταν υπάρχει και βασιλεύει αυτό το άδικο, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τέτοιο σύστημα έχει η Βρετανία, όπως έχει η Ελλάδα, όπως έχει όλη η Ευρώπη.
Και αυτό το σύστημα, αυτά τα κράτη, είναι που τσακίζουν τους λαούς, που παίρνουν πίσω δικαιώματα, που παίρνουν κατακτήσεις, που ματώνουν τους λαούς με φοροληστεία, με μείωση του εισοδήματος, με μείωση των συντάξεων, με κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.α.».
«Όλα αυτά που ζούμε εμείς στην Ελλάδα τα ζουν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, έχουν δεν έχουν μνημόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε δήλωσή του για τον εκλογικό νόμο και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «εκ μέρους του ΚΚΕ δεν υπάρχει καμία βάση για συναίνεση στις προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες από την κυβέρνηση.
Εμείς προτείνουμε απλή αναλογική και όταν λέμε απλή αναλογική, εννοούμε απλή αναλογική, άδολη, ανόθευτη που να εκφράζει πραγματικά αυτό που ψηφίζει ο ελληνικός λαός και να εκφράζεται με τις έδρες που παίρνει το κάθε κόμμα στο κοινοβούλιο.
Αυτή είναι η ουσία.
Αυτή τη θέση την είχε παλαιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης