Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι επιπτώσεις του Brexit και ο εκλογικός νόμος στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επιπτώσεις του Brexit και ο εκλογικός νόμος στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Αύριο, Κυριακή 26 Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Οι επιπτώσεις του Brexit, ο εκλογικός νόμος, η συνταγματική αναθεώρηση και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της  Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή 26 Ιουνίου, με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και τις αλλαγές στο Καταστατικό.
Μάλιστα, αύριο κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης αναμένεται να μιλήσει η πλειοψηφία των υπουργών, ενώ σήμερα η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Α.Τσίπρα.
Μάλιστα, στην σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας γίνονται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν προτάσεις, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις για πλήθος θεμάτων και κυρίως για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Μερίδα των μελών της Κ.Ε. απέδωσαν το αποτέλεσμα του  βρετανικού δημοψηφίσματος στις πολιτικές λιτότητας, τις δυσλειτουργίες της ΕΕ και την θεσμοθέτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ κάποιοι εκτίμησαν ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα ενισχυθεί  η άνοδος αυτών των δυνάμεων.
Δεν έλειψαν και οι αναφορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές εκλογές της Ισπανίας, σημειώνοντας ότι μια πιθανή νίκη του Podemos μπορεί να δημιουργήσει ένα συμμαχικό μέτωπο Ισπανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας, ενδεχομένως και άλλων χωρών που να επηρεάσει την πορεία των αλλαγών στην ΕΕ.
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, στις τοποθετήσεις υπερίσχυσε η θέση υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του συντάγματος.
Αναφορές έγιναν και στην πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, για το οποίο αύριο αναμένεται να αποφασιστεί ο χρόνος διεξαγωγής του, αν και σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται να γίνει είτε το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είτε το πρώτο του Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης