Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bορίδης (ΝΔ): Να εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος

tags :
Bορίδης (ΝΔ): Να εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος
Ο κ. Τσίπρας θα ηττηθεί με τον νόμο που κέρδισε, τονίζει
Εφαρμογή νέου εκλογικού νόμου από τις μεθεπόμενες εκλογές «προς αποφυγήν κατασκευής εκλογικού συστήματος ανάλογα με τους εκάστοτε εκλογικούς συσχετισμούς», προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Όπως σημειώνει ο συντονιστής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΚΟ της ΝΔ, το μπόνους των 50 εδρών θα έπρεπε να το παίρνει το πρώτο κόμμα μόνο εάν το ποσοστό του ήταν τέτοιο που με την πρόσθεσή του θα του έδινε αυτοδυναμία, ενώ όσο χαμηλότερα είναι τα ποσοστά του, τόσο θα έπρεπε το μπόνους να διαμοιράζεται πιο αναλογικά.
«Ο κ. Τσίπρας θα ηττηθεί με τον νόμο που κέρδισε. Δεν γίνεται να παίζει στα ζάρια την πολιτική σταθερότητα της χώρας για τις μικροκομματικές του σκοπιμότητες», προσθέτει. Κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό ότι άνοιξε θέμα εκλογικού νόμου για να εμποδίσει τη ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. «Βλέπει τα ποσοστά του να εξαϋλώνονται και μπροστά στην απύθμενη μωροφιλοδοξία του θυσιάζει την πολιτική σταθερότητα για να διατηρήσει την πολιτική του επιβίωση, επιδιώκοντας να βάλει εμπόδια στη ΝΔ», τονίζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης