Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tα πέντε αγκάθια για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ - Τί ζητά η Κίνηση των 53

tags :
Tα πέντε αγκάθια για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ - Τί ζητά η Κίνηση των 53
Η κίνηση των 53 ζητά πέντε τροπολογίες να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής με την Επιτροπή θέσεων να βρίσκεται σε διαρκή ζύμωση
Σε πέντε σημεία συνοψίζουν τις ενστάσεις ή τις διαφοροποιήσεις τους τα στελέχη της εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην κίνηση των 53.
Μάλιστα στις 5 τροπολογίες οι οποίες επιδιώκουν να ενσωματωθούν στο κείμενο συμπερασμάτων ζητούν να υπάρξει αναφορά στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως πρόεδρου της Δημοκρατίας η οποία αναφορά θα προσαρτηθεί στο κεφάλαιο του απολογισμού.
Η 5 διαφοροποιήσεις – ενστάσεις της κίνησης των 53 είναι:
1. Στο προσφυγικό και μεταναστευτικό όπου οι 53 ζητούν μεταξύ άλλων να γίνει σαφές πως η ευρωτουρκική συμφωνία ήταν προϊόν ενός νέου εκβιασμού και πω η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υπερήφανη για αυτή τη συμφωνία.
2. Η ιδιοκτησία του προγράμματος δεν ανήκει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πρόγραμμα αυτό προέκυψε μετά από τις πιέσεις εταίρων και δανειστών
Επιπλέον το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις λαϊκές τάξεις.
3. Η θητεία των ευρωβουλευτών να μην ξεπερνά τα 10 χρόνια
4. Το σωφρονιστικό σύστημα να εκδημ9οκρατιστεί με θετικές πρωτοβουλίες όπως η κατάργηση των φυλακών ανηλίκων αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
5. Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να γίνει σαφές πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στο άρθρο 16 του Συντάγματος.
Η κίνηση των 53 ζητά πέντε τροπολογίες να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής με την Επιτροπή θέσεων να βρίσκεται σε διαρκή ζύμωση ώστε να προκύψει ένα ενιαίο κείμενο που να ικανοποιεί το σύνολο των μελών.

Δ.Α
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης