Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Αδειάζουν Πειραιάς και Ελληνικό από πρόσφυγες έως τις 20 Ιουλίου

Δρίτσας: Αδειάζουν Πειραιάς και Ελληνικό από πρόσφυγες έως τις 20 Ιουλίου
Χωρίς τις τοπικές κοινωνίες δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό τόνισε ο υπ.Ναυτιλίας
Την θέση ότι το λιμάνι του Πειραιά και ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό θα αδειάσουν από πρόσφυγες έως τις 20 Ιουλίου διατύπωσε ο υπ.Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας.
Σε ομιλία του σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, που οργάνωσαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, ο κ.Δρίτσας υποστήριξε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που εξαρτάται συνεχώς από την πορεία εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.
«Χωρίς τις συνέργειες των τοπικών κοινωνικών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος χαρακτήρισε άθλο το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από το λιμενικό.
«Κοινωνία και πολιτεία μπόρεσαν να πάνε μαζί, ηγεμόνευσε ο ανθρωπισμός και ότι έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας παρά τον τεράστιο καταιγισμό κατηγοριών που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης τις χαρακτήρισε μια πολύ σημαντική διαδικασία και ένα προνόμιο που αποκτά μια χώρα όταν αποδεικνύεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί.
«Η έρευνα-διάσωση δεν είναι κυριαρχικό δικαίωμα είναι αναγνωρισμένη αρμοδιότητα στη διεθνή νομιμότητα την οποία υπερασπιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν άλλον να την αμφισβητήσει, προκειμένου να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να θέσουν και άλλα θέματα» τόνισε ο κ.Δρίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης