Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Συμβούλιο κορυφής των 27 + 1 της ΕΕ για το Brexit

Deutsche Welle: Συμβούλιο κορυφής των 27 + 1 της ΕΕ για το Brexit
Οι 27 θα πιέσουν τον Cameron να αρχίσει το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ
Στο κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις προκλήσεις που εγείρονται κατόπιν της απόφασης της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η Deutsche Welle.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι στο Συμβούλιο Κορυφής, οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα καλέσουν τη Βρετανία να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ ενώ παράλληλα σκοπεύουν να κάνουν και ενδοσκόπηση για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό.
«Το αποψινό δείπνο είναι αφιερωμένο στο Brexit και τις "εξηγήσεις" που καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός David Cameron για την κατάσταση στη χώρα του. Υψηλόβαθμος διπλωμάτης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, είπε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι η συζήτηση θα περιστραφεί στην καταγραφή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και στο γεγονός, ότι στη Συνθήκη της Λισαβόνας περιγράφεται ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο στο άρθρο 50, με τη ρήτρα εθελούσιας αποχώρησης.
Θα είναι και η τελευταία συμμετοχή βρετανού πρωθυπουργού στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, στο μίνι συμβούλιο κορυφής χθες στο Βερολίνο, με την Merkel, τον Holland και τον Renzi, έγινε σαφές, ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να ξεκινήσει επίσημες ή ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, εάν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα αυτή η ρήτρα.
«Αυτό πρέπει να γίνει τάχιστα.
Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την αβεβαιότητα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk θα συγκαλέσει "άτυπα" τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, χωρίς τον Cameron για να εξετάσουν τις επιπτώσεις του Brexit και το μέλλον των σχέσεων της ΕΕ με τη Βρετανία.
«Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία θα παρουσιάσουν προτάσεις στους τομείς της άμυνας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας με κεντρικό στόχο να αποδυναμωθούν οι "φυγόκεντρες δυνάμεις" μέσα στην ΕΕ» επισημαίνει η Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης