Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (ΝΔ): Η Ευρώπη να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να δει τι πήγε λάθος με τη Μ.Βρετανία

tags :
Κεραμέως (ΝΔ): Η Ευρώπη να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να δει τι πήγε λάθος με τη Μ.Βρετανία
Το Brexit δείχνει ότι ο λαϊκισμός κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις χώρες της ΕΕ τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η Ευρώπη πρέπει οπωσδήποτε να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να δει τι πήγε λάθος διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία.
«Το Brexit αναδεικνύει, σε μεγάλο βαθμό, ότι ο λαϊκισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις χώρες της ΕΕ» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η κα.Κεραμέως, η οποία υποστήριξε πως «θα πρέπει οι ηγέτες της ΕΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να κάνουν την αυτοκριτική τους».
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να διοργανωθούν ανάλογα δημοψηφίσματα με το ερώτημα της αποχώρησης και από άλλες χώρες, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «ήδη υπάρχουν κάποιοι οιωνοί», ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
«Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι και το βασικό επιχείρημα υπέρ του Brexit, ότι τα χρήματα που δίνει η Βρετανία στην ΕΕ θα πάνε στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, ήταν ψευδές» είπε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι γενικά στις χώρες που διοργανώνονται δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (Γαλλία και Ολλανδία το 2005), οι ψηφοφόροι συνήθως ψηφίζουν αρνητικά.
Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, απάντηση στο λαϊκισμό ήταν η επικράτηση του M.Rajoy στις εκλογές της Ισπανίας.
«Οι Ισπανοί ψηφοφόροι λειτούργησαν προληπτικά και δεν χρειάστηκε να αναδείξουν τους Podemos πρώτο κόμμα για να καταλάβουν τον λαϊκισμό και της αυταπάτες» τόνισε η κα.Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης