Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για ΟΛΠ: Οι υπουργοί πρέπει να τιμούν τις υπογραφές τους - Η κυβέρνηση υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης για ΟΛΠ: Οι υπουργοί πρέπει να τιμούν τις υπογραφές τους - Η κυβέρνηση υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις
«Σε κίνδυνο οι σχέσεις Ελλάδας - Κίνας», σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, για το ζήτημα του ΟΛΠ και της σύμβασης παραχώρησής του στην Cosco.
«Με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco ξεπεράσατε τους εαυτούς σας κύριοι της κυβέρνησης», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, στο στόχαστρο του οποίου βρέθηκε, ως αναμενόταν, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας.
«Υπουργοί μιλούν για μεταρρυθμίσεις και μετά κάνουν ότι μπορούν για να τις υπονομεύσουν», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως «η ασφάλεια δικαίου προϋποθέτει οι υπουργοί να τιμούν τις υπογραφές τους. Όχι άλλα να υπογράφετε και άλλα να φέρνετε στη Βουλή».
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές πως η συμφωνία με την Cosco είναι μία πολύ σημαντική συμφωνία για τον τόπο και την οικονομία, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση αντί να κυρώσει τη συμφωνία, την ακύρωσε.
«Με τις πονηριές σας διασύρατε τη χώρα και διώχνετε επενδύσεις», είπε, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση Ιανό, που «από τη μία ψηφίζει ότι πουν οι δανειστές, από την άλλη υπονομεύει τις ίδιες κινήσεις».
Όπως συμπλήρωσε, η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διώξει και τους λίγους επενδυτές, για να κάνει το χατίρι σε μία δράκα συνδικαλιστών.
Ο κ. Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον κ. Δρίτσα, αλλά δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τους υπουργούς του, επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Εξαπολύοντας βολές, υπογράμμισε πως «ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου καμία κυβέρνηση δεν έχει αθετήσει την υπογραφή της σε διακρατική συμφωνία».
«Διασύρατε τη χώρα», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε μια σειρά από δηλώσεις του Δρίτσα, σχετικά με την παραχώρηση του ΟΛΠ, και ρώτησε: «Κύριε Δρίτσα τα πιστεύατε αυτά που λέγατε για τον ΟΛΠ; Και αν τα πιστεύετε τι κάνετε ακόμη στη θέση σας;».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως δε μπορεί να δεχτεί δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, ενώ κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας.
«Η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι από μία κυβέρνηση που όταν λέει άσπρο ή μαύρο εννοεί το αντίθετο», κατέστησε σαφές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η χώρα δε χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές.
«Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση για να την οδηγήσει στο μετά το λαϊκισμό εποχή», είπε, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υποστήριξε ότι «οι Ισπανοί είδαν τα τραγικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής σας και αποδοκίμασε τους ομοίους σας».
«Πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει», ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης