Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από τον Μίκυ Μάους του Thomsen στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Lagarde - Πως το ΔΝΤ γελοιοποιεί την Ελλάδα

tags :
Από τον Μίκυ Μάους του Thomsen στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Lagarde - Πως το ΔΝΤ γελοιοποιεί την Ελλάδα
Τον Απρίλιο ο επικεφαλής ΔΝΤ για την Ευρώπη και γνώριμος στην Ελλάδα από τη θητεία του στην τρόικα, δήλωσε ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα θυμίζουν... Μίκυ Μάους
Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη δημοσιοποίηση των διαλόγων Thomsen - Velculescu για τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση που προκάλεσαν σάλο.
Τον Απρίλιο ο επικεφαλής ΔΝΤ για την Ευρώπη και γνώριμος στην Ελλάδα από τη θητεία του στην τρόικα, δήλωσε ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα θυμίζουν... Μίκυ Μάους.
Τα απαξιωτικά σχόλια του Thomsen λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα τη διαπραγμάτευση, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εκπρόσωπος των δανειστών εκφράζεται με αυτό τον τρόπο τα τελευταία έξι χρόνια των μνημονίων και ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Λίγους μήνες μετά, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde,  ερωτώμενη σχετικά, χαρακτηρίζει πολύ καλή ιδέα, μια παλιά πρόταση, τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.
Η πρόταση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου από τις ΗΠΑ, έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Άσπεν του Κολοράντο, με τη συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η κα Lagarde, ερωτηθείσα σχετικά, είπε πως πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα για να ενισχυθεί και ο τουρισμός και η οικονομία... 
Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα, όπως η διαφάνεια, αποστροφή την οποία πολλοί εξέλαβαν ως αιχμή για την ικανότητα της ελληνικής πλευράς...

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης