Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Να αποκλειστούν οι… Escobar από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Χρυσόγονος: Να αποκλειστούν οι… Escobar από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
«Πρέπει να διασφαλίζεται η στοιχειώδης οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων»
Να αποκλειστούν οι… Escobar (σσ Pablo Escobar) από τον διαγωνισμό για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών ζήτησε ο Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας πως όσοι έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα δεν πρέπει να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε επαναλάβει προ ολίγων ημερών την παραπάνω δήλωση, ανέφερε επίσης στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «πρέπει να διασφαλίζεται η στοιχειώδης οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, διότι διαφορετικά μπορεί να καταφεύγουν σε αφανείς πηγές χρηματοδότησης και να δημιουργούνται εξαρτήσεις και διαπλοκή».
Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, εξαπέλυσε «πυρά» κατά ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το γεγονός ότι καταψήφισαν την απλή αναλογική, χαρακτηρίζοντας τα κίνητρα τους «ανομολόγητα».
Επιπλέον, για το bonus των 50 εδρών που θα δοθεί και στις επόμενες εκλογές, ανέφερε:
«Η διατήρηση του bonus των 50 εδρών σημαίνει ότι μετεκλογικά ότι τα "μικρά" κόμματα θα είναι πρακτικά υποχρεωμένα να συμπράξουν με το πριμοδοτημένο πρώτο κόμμα και εκείνο θα καθορίσει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα την ακολουθητέα κυβερνητική πολιτική».
Καταλήγοντας, τόνισε πως «το Σύνταγμα δεν επιτρέπει δημοψήφισμα σχετικά με την αναθεώρηση του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης