Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής το αεροδρόμιο της Πάρου – Θα δώσει ώθηση σε οικονομία, τουρισμό

Τσίπρας: Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής το αεροδρόμιο της Πάρου – Θα δώσει ώθηση σε οικονομία, τουρισμό
Είθε αυτό το μεγάλο έργο να είναι η αρχή μιας σημαντικής πορείας ανάκαμψης για τον τόπο τόνισε ο κ.Τσίπρας
«Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής» που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση να καταστεί «η αρχή μιας σημαντικής πορείας ανάκαμψης για τον τόπο».
Στην ομιλία του μετά τα εγκαίνια του αεροδρομίου ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο υπόδειγμα για το πώς παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο στάδιο του έργου υλοποιήθηκε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 102 ημερών και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ αποτελεί - όπως επισήμανε - «παράδειγμα για το πώς όταν υπάρχει ο συνδυασμός της πολιτικής βούλησης και της θέλησης των πολιτών και των τοπικών φορέων τότε μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».
Είπε επίσης ότι το έργο όχι μόνο δεν ήταν κοστοβόρο αλλά θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς το κράτος θα σταματήσει να καταβάλει τα 4,2 εκατ. που διέθετε το χρόνο για τη χρηματοδότηση της Πάρου ως άγονης γραμμής.
«Έργα υποδομής σαν αυτό πρέπει να προωθηθούν από τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.
Αυτό το αεροδρόμιο έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τους πολίτες της Πάρου» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «το νησί γίνεται ένας πολύ σημαντικός προορισμός και έχει σημασία και η υγεία κατοίκων και τουριστών».
«Κύρια αναπτυξιακή μας κατεύθυνση είναι τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή, για την αλιεία και για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών» είπε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000 και ότι η τουριστική περίοδος επιμηκύνεται εξαιτίας της ευκολότερης προσβασιμότητας
«Για να αντιστραφεί η απώλεια των επενδύσεων, δεν μπορούμε παρά να ενισχύσουμε τις δημόσιες επενδύσεις.
Στον 1,5 χρόνο που έχουμε αναλάβει, έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, με έργα που είχαν σταματήσει.
Κύρια αναπτυξιακή μας κατεύθυνση είναι τα έργα υποδομής στα νησιά ενώ σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το να αναδείξουμε την ιδιομορφία και τις δυνατότητες των νησιών» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Πέρα από ευλογημένος τόπος, η Ελλάδα παραμένει μια όαση σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης