Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Κόλαφος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η επιστολή των 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών

ΝΔ: Κόλαφος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η επιστολή των 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών
«Η Εξεταστική Επιτροπή, για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, θα γίνει»
Ως «κόλαφο» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει την επιστολή των 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, James Galbraith.
«Η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας (Gregory L.Fenves) για το ρόλο του James Galbraith που μετείχε ως επικεφαλής της μυστικής ομάδας που συγκρότησε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στην κατάρτιση του “σχεδίου Χ”, αποτελεί κόλαφο για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αποδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι η αξίωση για πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν, δεν είναι κομματικό, αλλά καθολικό και αντικειμενικό αίτημα.
Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί.
Η Εξεταστική Επιτροπή, για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, θα γίνει.
Είναι δέσμευση που ανέλαβε ρητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η αλήθεια, αλλά και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Θεσμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η επίμαχη ΕΠΙΣΤΟΛΗ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρεται στις μαρτυρίες του Galbraith στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στην μαρτυρική αρένα», όπου κάνει λόγο για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση αποτυχίας της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, το οποίο φέρεται να προέβλεπε κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλαγή νομίσματος και ανάθεση στον στρατό της δημόσιας τάξης.
Οι καθηγητές που επικρίνουν αυτούς τους σχεδιασμούς, αναφέρονται στον ρόλο του στρατού κατά την διάρκεια της δικτατορίας και θεωρούν ότι το σχέδιο που περιγράφει ο Galbraith «είναι ένα οικονομικό και στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο θα παραβίαζε το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, θα υπονόμευε την δημοκρατία και την κοινωνική τάξη, καθώς θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης