Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Τόσκας: Δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Β. Εύβοια

tags :
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Τόσκας: Δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Β. Εύβοια
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
(upd3) Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τσόκας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στη βόρεια Εύβοια και κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης.
«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τόσκας.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «μέχρι τη δύση του ηλίου έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».
Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.
Ήδη, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.
Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και  πλέον έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Μάλιστα, έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια και δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.
Πάντως, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, αν και έχει φτάσει πολύ κοντά.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.
Ο ίδιος παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια, σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και πλέον έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας.
Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης