Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Ωμή παρέμβαση η επιστολή της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ - Προκαλεί μεγάλα ερωτήματα

Βούτσης: Ωμή παρέμβαση η επιστολή της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ - Προκαλεί μεγάλα ερωτήματα
Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης
Για «ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στην επιστολή της Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο , «νομίζω πως η ψύχραιμη απάντηση που δόθηκε από πλευράς του υπουργού Οικονομικών θέτει τα πράγματα σε σωστή βάση.
Εάν η Κομισιόν θεωρεί πράγματι, ότι έχει να προσφέρει στην αντικειμενική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ζητήσει να παραστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη   και να μαρτυρήσει για το δίκιο του κ. Γεωργίου.
Αυτή είναι η ουσία.
Ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλα  ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται αυτή η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, διότι υπερβαίνει σαφώς τη διατύπωση μιας άποψης που, κατά τα άλλα, προφανώς ο κάθε ένας το δικαίωμα να την εκφράσει».
Αναφορικά με την επιστολή της Κομισιόν, τη χαρακτηρίζει ανοικτή και εκτός ορίων υποστήριξη στον Αν. Γεωργίου.
Μάλιστα, ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει "αμφιλεγόμενο πρόσωπο" τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ήταν και υπάλληλος του ΔΝΤ για να συμπληρώσει τα συντάξιμά του χρόνια.
Σχετικά με διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα δοθούν 4 άδειες και επικρίνει όσους μέμφονται την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει δεν αναλογίζονται ότι επί 20 χρόνια υπήρξε ένα παράνομο πεδίο.
Όπως τονίζει, «ο διαγωνισμός θα γίνει για τις 4 άδειες και είναι πολύ σημαντική στιγμή για την αποκατάσταση της θεσμικής και δημοκρατικής τάξης σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα της δημόσιας ζωής».
Σε ερώτηση για τυχόν πρόωρες εκλογές ο κ. Βούτσης αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πλευρά πρέπει να τακτοποιήσει, κάποτε, τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».  
Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «εφόσον υπάρξει, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μία έγκριση της Βουλής σε σχέση με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας θα συνομολογήσουν και θα συμπαραταχθούν σε μία πορεία διπλωματικής, και αν χρειαστεί και δικαστικής, διεκδίκησης για ένα θέμα το οποίο αποτελεί ηχηρό ηθικό και ιστορικό κατάλοιπο και άρα υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να το θέσει με τον πιο έντονο και επιτακτικό τρόπο.
Ένα θέμα  που αφορά ταυτόχρονα και τη γερμανική πλευρά, που πρέπει κάποτε να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης