Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά με Cavusoglu στην Κρήτη - Στο επίκεντρο το προσφυγικό και οι διμερείς σχέσεις

Συνάντηση Κοτζιά με Cavusoglu στην Κρήτη - Στο επίκεντρο το προσφυγικό και οι διμερείς σχέσεις
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του, M. Cavusoglu, στην Κρήτη
(upd)Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με  τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Çavuşoğlu, προς τον οποίο είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί την Κρήτη.
Το κλίμα μεταξύ των δύο υπουργών πριν τη συνεδρίαση, ήταν θερμό και εγκάρδιο.
Πάντως, οι δυο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν κυρίως για το προσφυγικό, οι διμερείς σχέσεις και η πολύ - επίπεδη συνεργασία των δύο χωρών, ενώ αναφορά αναμένεται  και στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία  και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με  τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlüt Çavuşoğlu, προς τον οποίο είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί την Κρήτη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές, η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά και στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία  και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

(Πρώτη ενημέρωση 12:19, Κυριακή 28 Αυγούστου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης