Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περαιτέρω απορρύθμιση στην αγορά εργασίας

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περαιτέρω απορρύθμιση στην αγορά εργασίας
Στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου
Αναγκαία είναι «η δημιουργία νέων, σταθερών, αξιοπρεπώς αμοιβόμενων θέσεων εργασίας», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Kontra News", σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για περαιτέρω απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Η ίδια αναφέρει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης στη νέα περίοδο είναι η κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, η αύξηση της απασχόλησης, η στήριξη των ασθενέστερων, η συνέχιση των προσπαθειών για τη μεταρρύθμιση και τα αναδιοργάνωση της Παιδείας, του συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Διοίκησης.
Κατά την ίδια, «το σημαντικότερο είναι η υλοποίηση του μεγάλου συλλογικού στόχου, δηλαδή, η στήριξη της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα ενθαρρύνουν την επιστροφή στη χώρα μας των χιλιάδων νέων επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης».
Σημειώνει δε, πως «το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων έχει μπει κυρίως από το ΔΝΤ, το οποίο εμμένει σε μια σκληρά νεοφιλελεύθερη γραμμή.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά και γιατί θα είναι καταστροφικό τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία».
Η κ. Σβίγκου υπογραμμίζει πως «η αντιπολίτευση - στο σύνολο της - πρέπει να αντιταχτεί σε αυτά τα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια και όχι να φλερτάρει μαζί τους, όπως συχνά πυκνά επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι πολίτες μπορούν να ζήσουν με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης την οποία ανακοίνωσε ο κ. Κατρούγκαλος, η κ. Σβίγκου είπε πως έγινε «πολύ σπέκουλα απο διάφορες μεριές σχετικά με τη συγκεκριμένη δήλωση».
Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «το ποσό των 384 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι πολίτες».
Κατά την ίδια, «αφενός, όμως, για τους περισσότερους συνταξιούχους, το τελικό ποσό που θα προκύπτει θα είναι μεγαλύτερο, καθώς θα προστίθενται χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές του ασφαλισμένου. Αφετέρου, όπως προβλέπει και ο ασφαλιστικός νόμος, όταν αυξάνεται το ΑΕΠ, τότε θα αυξάνεται επίσης και η εθνική σύνταξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης