Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν έχω σχέσεις με τον Καλογρίτσα, αλλά με τον γιο του - Είμαι και φαίνομαι τίμιος

Σπίρτζης: Δεν έχω σχέσεις με τον Καλογρίτσα, αλλά με τον γιο του - Είμαι και φαίνομαι τίμιος
Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διόρθωση του χάρτη των συχνοτήτων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης
Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει σχέσεις με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, έναν από τους διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι έχει σχέσεις με τον γιο του Χρ. Καλογρίτσα και όχι με τον ίδιο τον επιχειρηματία.
«Εγώ έχω σχέσεις με τον γιο του Καλογρίτσα και όχι με τον ίδιο τον Καλογρίτσα. Ρωτήστε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις που είχαν με τον κ. Καλογρίτσα χρόνια τώρα.
Είναι παλιός στο χώρο του Τύπου ο κ. Καλογρίτσας και είχε πολλές σχέσεις με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε συγκεκριμένα, απαντώντας και στις βολές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου.
Ο υπουργός εξαπέλυσε πυρά και κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με αφορμή τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που προβάλει τις τελευταίες ημέρες, κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Όση λάσπη και να ρίχνει ο ΣΚΑΪ, όσοι θέλουν να υπηρετήσουν το παλιό τρίγωνο της διαπλοκής εμάς δεν μπορούν να μας πλήξουν. Και είμαι και φαίνομαι τίμιος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Κόκκαλη, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για όργιο παράνομων διαγωνιστικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά την υπογραφή της 15ετούς σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της DIGEA.
Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, όλα τα στοιχεία, με τις παραλείψεις και τις πλημμελείς διαδικασίες που τηρήθηκαν και οδήγησαν στο να συμμετάσχει μόνο η DIGEA στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), έχουν από πέρυσι σταλεί στον εισαγγελέα και η υπόθεση θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.
Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ακόμα ότι εκτός του συγκεκριμένου διαγωνισμού της ΕΕΤΤ, είχε βγει κοινή υπουργική απόφαση που όριζε τον χάρτη συχνοτήτων, ενώ υπήρχε ειδική μελέτη, την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, η οποία όμως αγνοήθηκε.
«Αν τηρούσαμε εμείς αυτές τις διαδικασίες του διαγωνισμού θα ήμασταν αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, να προχωρήσει στη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης