Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ: Η κυβέρνηση αποσκοπεί στη χειραγώγηση και τον έλεγχο της πληροφόρησης

ΚΙΔΗΣΟ: Η κυβέρνηση αποσκοπεί στη χειραγώγηση και τον έλεγχο της πληροφόρησης
«Δεν ρυθμίστηκε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το μαύρο χρήμα, η ορθή κρατική εποπτεία και η λειτουργία του ΕΣΡ»
Αρνητικά αποτιμά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη χορήγηση στων τεσσάρων (4) σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), τονίζοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ αποσκοπεί στη χειραγώγηση και τον έλεγχο της πληροφόρησης.
Συγκεκριμένα, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζει πως ο διαγωνισμός απέφερε δημιουργία ολιγοπωλίου, καθώς «δεν ρυθμίστηκε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το μαύρο χρήμα, η ορθή κρατική εποπτεία, η λειτουργία του ΕΣΡ, σε μία διαδικασία που δεν είχε το κριτήριο της ποιότητας».
«Μειώθηκαν τα κομμάτια της "πίτας" επ' ωφελεία των επιδιώξεων της κυβέρνησης, που σκοπό έχουν, αφενός τη μεγαλύτερη δυνατότητα χειραγώγησης και ελέγχου της πληροφόρησης, αφετέρου, την ικανοποίηση παρεοκρατικού χαρακτήρα σχέσεων.
Η κυβέρνηση κινείται σε αυτό το μείζον θέμα με στρατηγική επιδίωξη και ως επιχείρηση αναπλήρωσης του κόστους που έχει υποστεί, από τις κάθε άλλο παρά αριστερές πολιτικές και επιλογές της», συμπληρώνει.
«Εκλογικός νόμος, αναθεώρηση Συντάγματος, τηλεοπτικές άδειες, όλα στο βωμό μικροκομματικών αντιλήψεων, απουσία ουσιαστικής πολιτικής που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της χώρας.
Στα αγαθά της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, του κοινωνικού διαλόγου και του πολιτισμού, που όφειλε να διασφαλίσει μία κυβέρνηση, "αριστερή" ή μη, ο κ. Τσίπρας διά των κ.κ. Παππά και Κρέτσου απάντησε "πόσα δίνεις".
Θερμά συγχαρητήρια», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης