Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: Αναγκαία η ανασύνταξη του χώρου της κεντροαριστεράς

Παπανδρέου: Αναγκαία η ανασύνταξη του χώρου της κεντροαριστεράς
Το δικό του πολιτικό πλαίσιο για μια συμφωνία θα καταθέσει εντός των ημερών ο Γ. Παπανδρέου
Υπέρ της ανασύνταξης των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Μάλιστα, εκτιμά πως η ανασύνταξη του χώρου είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.
Ο ίδιος επισημαίνει πως το εγχείρημα είναι σύνθετο, όμως τονίζει πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.
Προαναγγέλλει, δε, ότι θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το δικό του πολιτικό πλαίσιο για μια συμφωνία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Η ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα υπάρξει και πάλι μόνον αν εμπνευσθεί και προτείνει ένα ριζοσπαστικό, σαφές, συνεκτικό και καινοτόμο πολιτικό σχέδιο αλλαγών που θα μας βγάλουν από τη σημερινή κρίση, αλλαγών που θα αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.
Όπως προσθέτει, είχε επισημάνει εγκαίρως τις αδυναμίες του εγχειρήματος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
«Ωστόσο, δεν είναι ούτε πρέπει να είναι αργά να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Το εγχείρημα αυτό είναι πολυσύνθετο, επίπονο. Η επιτυχία του προϋποθέτει σοβαρότητα, ειλικρινείς προθέσεις, διαυγείς στόχους και διαφανείς διαδικασίες» τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η δημιουργία μίας νέας, μεγάλης και σύγχρονης προοδευτικής παράταξης πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ευκαιριακούς υπολογισμούς και υποταγή του συλλογικού συμφέροντος σε ατομικές επιδιώξεις ή τακτικές.
Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει με τη δέσμευση ότι το ΚΙΔΗΣΟ προσέρχεται στον διεξαγόμενο διάλογο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, καταθέτοντας τις επόμενες ημέρες τις αρχές, τις ιδέες και το πολιτικό πλαίσιο για μία συμφωνία πνοής».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης