Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Συνάντηση με Erdogan την Τετάρτη 21/9

Στις ΗΠΑ ο Τσίπρας για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Συνάντηση με Erdogan την Τετάρτη 21/9
Προσφυγικό και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Erdogan
Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών θα απευθυνθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ έχει οριστεί σήμερα για τις 08:30 ώρα Νέας Υόρκης (15:30 ώρα Ελλάδας), ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται μεταξύ 12:00 με 13:00 ώρα Νέας Υόρκης (19:00 με 20:00 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας θα μιλήσει κατά τη διάρκεια της 4ης Στρογγυλής Τράπεζας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.
Αύριο Τρίτη 20/9 θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ βάσει του προγράμματος θα υπάρξει μεταξύ άλλων εκδήλωση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα αρχίσει η Γενική Συζήτηση της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών ενώ θα ακολουθήσει η Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan με κύρια θέματα το προσφυγικό και το Κυπριακό ενώ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Ban Ki Moon ενώ αργότερα θα απευθυνθεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη για τη Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στη μίνι συνάντηση για το προσφυγικό, όπου παρούσα θα είναι και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης