Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Ρητή μνημονιακή δέσμευση η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων δανείων»

Σταθάκης: Ρητή μνημονιακή δέσμευση η  απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων δανείων»
Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, για τα κόκκινα δάνεια
«Η απελευθέρωση της αγοράς των "κόκκινων δανείων" ήταν ρητή μνημονιακή δέσμευση στη συμφωνία του Αυγούστου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας,  Γ. Σταθάκης, με αφορμή δημοσίευμα ότι ήταν κυβερνητική επιλογή και όχι ύστερα από πίεση των δανειστών να μην δίνεται πρώτα στους δανειολήπτες η δυνατότητα να αγοράσουν οι ίδιοι τα "κόκκινα δάνεια" τους πριν τα πουλήσουν οι Τράπεζες.
«Συνεπώς οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «μετά τη διαπραγμάτευση που κάναμε ισχύουν τα εξής: Πριν πουλήσει το δάνειο η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει προσφορά στον δανειολήπτη τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.
Συνεπώς υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για το θέμα αυτό.
Παραπλανητική πληροφορία είναι ότι ισχύει στην Κύπρο. Δεν ισχύει στην Κύπρο. Στην Κύπρο ισχύει ότι ισχύει και στην Ελλάδα με αυτή τη νομοθεσία που έχουμε εισάγει.
Ο κώδικας δεοντολογίας που φτιάξαμε κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι ρητά η επαναγορά δανείων είναι δυνατή και σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία. Νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι μάλλον παραπλανητική».
Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση ο υπουργός σημείωσε ότι η «η αξιολόγηση, όπως είχαμε προβλέψει, θα κλείσει κανονικά και πριν από το Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης