Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου και της ΕΕ

tags :
Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου και της ΕΕ
Τι ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο 42ο Φεστιβαλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.
Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ, επέλεξε –όπως είπε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας– να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Και έτσι είναι, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των αποφάσεων του ΝΑΤΟ».
Σημείωσε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πάνω από όλα είναι ικανός στο να αδρανοποιεί, να ακινητοποιεί το ριζοσπαστισμό, να καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος στήριξε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκε, διαψεύστηκε και σήμερα είναι ακόμη σε αμηχανία.
Γιατί μπορεί η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης να μην επιτρέπει διαφοροποιήσεις στο πεδίο της πολιτικής που ασκούν οι διάφορες κυβερνήσεις, να μην επιτρέπει στο πεδίο της οικονομίας παρεκκλίσεις από την πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και μέτρων από κάθε κυβέρνηση, όμως στο πεδίο των συνθημάτων, της προπαγάνδας, του πλασαρίσματος αυτής της πολιτικής, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.
Και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ακόμη, και μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη μαστοριά από τα άλλα αστικά κόμματα, αξιοποιώντας και την οπορτουνιστική φυσιογνωμία του, και την ιδιότητα του «πρώην κομμουνιστή», που ακόμα και σήμερα εξαργυρώνουν ορισμένα στελέχη του».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η πολιτική εξαπάτηση καλά κρατεί και συνεχίζει ακάθεκτη από τους εγκάθετους του κεφαλαίου, των γερακιών του κουαρτέτου, αλλά εκλεγμένους δυστυχώς από τον «πάντα ευκολόπιστο» και «πάντα προδομένο» λαό…
Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΕΕ για την πολιτική λιτότητας, για να γίνει αρεστός και σε ένα πιο ριζοσπαστικό ακροατήριο που αμφισβητεί αυτή την καπιταλιστική ένωση, σπέρνει νέες αυταπάτες, ότι μπορεί να διορθωθεί, αν σχηματιστεί μια συμμαχία του Νότου ή αν αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων, στις οποίες βάζει μέσα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του Ολάντ, του Ρέντσι και των άλλων.
Βεβαίως, όταν ο Τσίπρας και οι ευρωπαίοι φίλοι του μιλάνε για τέλος της λιτότητας, δεν εννοούν αποκατάσταση των μισθών, των συντάξεων, άλλων δικαιωμάτων, αλλά περισσότερο κρατικό χρήμα στα μονοπώλια για επενδύσεις».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «αυτή την ευελιξία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν έχουν τα άλλα αστικά κόμματα αναγνωρίζει το κεφάλαιο, αλλά και τα επιτελεία της ΕΕ που συγχαίρουν την κυβέρνηση για τις «ικανότητες», το «ρεαλισμό», την «γρήγορη προσαρμογή» της».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτή η ευελιξία όμως γίνεται επικίνδυνη για το λαό, γιατί ταυτόχρονα καλλιεργεί έναν σύγχρονο ραγιαδισμό ντυμένο με αριστερό – ριζοσπαστικό περιτύλιγμα, καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις, το συμβιβασμό με τα ψίχουλα».
Όπως είπε, «η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η μετεξέλιξή του σε καθαρά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ήταν προδιαγεγραμμένη.
Έτσι συμβαίνει με κάθε κόμμα που αποδέχεται τον καπιταλιστικό δρόμο και υπόσχεται ότι μπορεί να τον εξανθρωπίσει!
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα αριστεροσύνης και ριζοσπαστισμού προσαρμοσμένα κάθε φορά στο ακροατήριο που έχει απέναντί του».
Υπογράμμισε δε, πως «δεν θα αργήσει να φτάσει η στιγμή που και όσοι και όσες ακόμα παραμυθιάζονται με κάτι τέτοια, θα του γυρίσουν μαζικά την πλάτη, θα τους πάρουν με τις πέτρες, στο κυνήγι», συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή για το γονάτισμα των εργαζομένων, για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος».
Το ΚΚΕ, όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «βρίσκεται στην απέναντι όχθη, στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της σαπίλας του καπιταλισμού, στον αγώνα για την νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Περαιτέρω, υποστήριξε ότι ο καβγάς με τη ΝΔ, γίνεται «για το ποιος θα ηγηθεί στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ταυτόχρονα τη χειραγώγηση του λαού».
Μιλώντας για τη ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η ΝΔ, όντας σε αμηχανία απ’ τη στήριξη εγχώριων και διεθνών κέντρων προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφημίζει τη θέλησή της, ως πιο «γνήσιο παιδί» του κεφαλαίου, να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αναδιαρθρώσεις που αυτό επιτάσσει.
Προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό σχέδιο, όπου το «λιγότεροι φόροι», αφορούν βασικά το κεφάλαιο, ενώ το λιγότερες «κρατικές δαπάνες» τις ήδη κουρεμένες κρατικές παροχές για τις λαϊκές ανάγκες.
Αξιοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθεί από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία της, να παρουσιάσει ως «αλήθεια» αυτό που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, τον κυνισμό των αντιλαϊκών μέτρων».
Κατά τον ίδιο, «η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μπορεί λοιπόν να αποτυπωθεί στο ερώτημα «διάλεξε από ποια τσέπη θα στα πάρω!»…
Γιατί πρόγραμμα και των δύο είναι το 3ο μνημόνιο, οι νέες ανατροπές στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας κι ανάκαμψης».
Πρόσθεσε ότι «από κοντά το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που προσπαθούν να αναστηλώσουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και γίνεται το αγαπημένο παιδί της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», ενώ «η Ένωση Κεντρώων από το ρόλο του «τρελού του χωριού», τώρα σε ρόλο «λαγού», πρόθυμου να βάλει πλάτη στο σύστημα και να στηρίξει όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα χρειαστεί».
Κατά τον ίδιο, «οι ναζιστές εγκληματίες ελληνικής κοπής, συνεχίζουν να το παίζουν μαντρόσκυλο του συστήματος, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, να πρωτοστατούν σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό.
Να τα πιάνουν από όπου βρουν για να μεγαλώνουν τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των ηγετών τους και οι ύποπτες και ποικίλες διασυνδέσεις τους με εξωελληνικά κέντρα και υπηρεσίες, με σκοτεινά κυκλώματα.
Μέσα στη Βουλή, η ΧΑ, παίζει το θέατρο της αντισυστημικής δύναμης, την ίδια στιγμή που διεκδικεί περισσότερα προνόμια και φοροαπαλλαγές για τμήματα του κεφαλαίου και απέξω συνεχίζει να προμηθεύει την εργοδοσία με φτηνά εργατικά χέρια, λειτουργώντας ως δουλέμποροι».
Ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» απευθύνθηκε σε όλους όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις, λέγοντας ότι «το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις σας».
Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο που αισθάνεται ακόμα «αριστερός», που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.
«Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι' αυτή την κυβέρνηση.
Να βαδίσουμε τώρα μαζί.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία.
Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε, «χωρίς καμιά επανάπαυση, χωρίς καμιά αυτάρκεια και έλλειψη ανησυχίας, αλλά με την πείρα από την υλοποίηση των αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου μπορούμε να θέσουμε τα επόμενα καθήκοντα για το κόμμα μας, μπροστά στο 20ο Συνέδριο.
Στην πορεία προς το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ βάζουμε το στόχο της ολόπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.
Θέλουμε να εκτιμήσουμε τι δουλειά που κάναμε για την αφομοίωση του προγράμματος του κόμματος, τις δυσκολίες που συναντήσαμε και εξακολουθούμε να συναντάμε».
«Το Κόμμα μας θα δώσει το παρών του στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που στο κέντρο της θα θέσει την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα, ακριβώς γιατί αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης