Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο η πορεία του κυβερνητικού έργου

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο η πορεία του κυβερνητικού έργου
Στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου
Άτυπη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 σήμερα το πρωί.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η πορεία του κυβερνητικού έργου και τα τρέχοντα ζητήματα.
Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δις ευρώ (αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής) ενώ για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση την Παιδεία, όπου και αναμένεται σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ.Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι κεντρικό θέμα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση την Παιδεία θα είναι το θέμα των Θρησκευτικών,το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Εκκλησίας και του υπ.Παιδείας, Ν.Φίλη, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον έτερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ να έχουν διαμηνύσει δημόσια ότι τάσσονται με τις θέσεις της Εκκλησίας.
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το ρόλο Καλογρίτσα, και ενώ ανοιχτά είναι μια σειρά από θέματα στην οικονομία με αφορμή και τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης