Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Όποιος δεν πληρώσει σήμερα, χάνει και τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης και την άδεια

Κρέτσος: Όποιος δεν πληρώσει σήμερα, χάνει και τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης και την άδεια
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους προσωρινούς υπερθεματιστές
Την θέση ότι εάν έως σήμερα οι προσωρινοί υπερθεματιστές δεν καταβάλλουν την πρώτη δόση που προβλέπεται για τις τηλεοπτικές άδειες, θα χάσουν και τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγύησης που έχουν καταβάλλει και την τηλεοπτική άδεια διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.
«Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα για το ποιος παίρνει άδεια.
Οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέχρι να ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό θα έχουμε συνεχείς ενστάσεις, διαμαρτυρίες και προδικαστικές προσφυγές» υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κρέτσος.
Ερωτηθείς για τις προδικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει ο κ.Κρέτσος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις, καθώς όπως είπε, «είναι σημαντικό για την κυβέρνηση το θέμα της διαφάνειας».
«Η ίδια η κυβέρνηση έριξε άπλετο φως στα στοιχεία των υπερθεματιστών και βγήκαν αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε μέρα, και ας έρθει κάποιος να μας πει εάν υπάρχει δόλος.
Αυτή η Επιτροπή υπάρχει όσο υπάρχει ο διαγωνισμός αλλά έλεγχος πόθεν έσχες θα γίνεται εφεξής για όλους» τόνισε ο κ.Κρέτσος.
Σε ερώτηση για τη διαδικασία του διαγωνισμού, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι ύστερα από δύο εβδομάδες, θα βγει υπουργική απόφαση από τον Ν. Παππά για τους οριστικούς υπερθεματιστές, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει οι προδικαστικές προσφυγές να γίνουν δικαστικές  και ασφαλιστικά μέτρα από τους επιχειρηματίες.
Όσον αφορά τις 90 ημέρες περιθώριο μέχρι να σταματήσουν να εκπέμπουν οι σταθμοί που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ο κ. Κρέτσος διευκρίνισε ότι οι 90 αυτές μέρες αφορούν το διάστημα από τη στιγμή που θα βγει η υπουργική απόφαση, όχι πριν.
Όσον αφορά τα πόθεν έσχες, ο κ.Κρέτσος διευκρίνισε ότι ουσιαστικός έλεγχος έγινε από την αρχή της διαδικασίας με την κατάθεση των αιτήσεων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.
«Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε έλεγχο για τα οικονομικά μέσα των συμμετεχόντων ενώ η Επιτροπή ζήτησε και έξτρα δικαιολογητικά από τον ΑΝΤ1 και τον κ. Καλογρίτσα.
Η Επιτροπή λειτουργεί εντός των ορίων που προβλέπει η προκήρυξη.
Δεν αντικαθιστά την επιτροπή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ούτε αντικαθιστά τον πολύ αυστηρό νόμο αυτής της κυβέρνησης για τον έλεγχο του πόθεν έσχες» τόνισε ο κ.Κρέτσος.
Ερωτηθείς για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον κ.Καλογρίτσα και τις καταγγελίες για δάνεια με επισφαλείς εγγυήσεις, ο γενικός γραμματέας  υποστήριξε ότι ο αυστηρός έλεγχος που έχει γίνει από τη ΓΓΕΕ, έχει προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία.
«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε φίλους, ούτε εχθρούς, είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά της υπηρετώντας τη διαφάνεια.
Αυτή τη στιγμήελέγχεται και ο κ. Αλαφούζος, και ο κ. Κοντομηνάς.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν νόμοι και το τεκμήριο της αθωότητας για όλους.
Πόθεν έσχες θα κατατεθεί, δεν σταματάει εδώ ο έλεγχος.
Είναι ένας διαγωνισμός που για πρώτη φορά έθεσε τόσο αυστηρά κριτήρια» τόνισε ο κ.Κρέτσος, ο οποίος ανέφερε πως κάποιοι κατηγορούν δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους.
«Τελικά ποιοι μας κατηγορούν όμως;
Αυτοί που έχουν εκκρεμότητες με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την εφορία;
Η ΝΔ στήριξε όλο αυτό το μιντιακό σύστημα τον τελευταίο μήνα» υποστήριξε ο κ.Κρέτσος.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους προσωρινούς υπερθεματιστές.
Ήδη την περασμένη Παρασκευή, την πρώτη δόση κατέβαλαν η πλευρά Αλαφούζου και η πλευρά Μαρινάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης