Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της

ΝΔ: Η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της
«Το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»
Η Ελλάδα χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της επισημαίνουν οι βουλευτίνες της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα, όπως προκύπτουν από την έκθεση «Global Competitiveness Report 2016 – 2017» (link) του World Economic Forum.
«Σύμφωνα με την έκθεση “Global Competitiveness Report 2016 - 2017” του World Economic Forum, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνεται.
Η Ελλάδα στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη βρίσκεται φέτος στην 86η θέση μεταξύ 138 κρατών από την 81η θέση που ήταν πέρυσι.
Η Ελλάδα έχασε 5 θέσεις στο Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2016 - 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ είχε κερδίσει 10 θέσεις στο Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2014 - 2015 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
Οι περισσότερο προβληματικοί τομείς για την ελληνική οικονομία είναι η έλλειψη σταθερού νομικού πλαισίου, οι φορολογικοί συντελεστές, η αναποτελεσματική γραφειοκρατία, η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, η φορολογική νομοθεσία και η πολιτική αστάθεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτίνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας:
«Το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, που βλέπουν να εξανεμίζονται οι τεράστιες θυσίες τους, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης