Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Ο Erdogan έχει συνηθίσει τη Δύση σε αιφνίδιες εκρήξεις και αναδιπλώσεις

Ξυδάκης (αναπλ. ΥΠΕΞ): Ο Erdogan έχει συνηθίσει τη Δύση σε αιφνίδιες εκρήξεις και αναδιπλώσεις
Θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον πρωθυπουργό υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έχει συνηθίσει το δυτικό κόσμο «σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
«Θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον πρωθυπουργό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος απέδωσε την κίνηση Erdogan στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό του αλλά και στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας με τις εξελίξεις στη Συρία.
«Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος συνέδεσε τις δηλώσεις αυτές αφενός με τις εξελίξεις στη Μοσούλη και αφετέρου ενδεχομένως και με τους «8» Τούρκους που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και που την έκδοση τους ζητά η Τουρκία.
Ωστόσο, ο κ.Ξυδάκης πιο δριμύς κατά του Επιτρόπου J. Hahn, ο οποίος έκανε λόγο για ζήτημα Τσάμηδων.
«Αγγίζει τα όρια της προσβολής.
Πρόκειται περί θράσους και ο κ. Hahn θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος απέδωσε τις δηλώσεις σε αναζήτηση ρόλου και αναζήτηση ανάμιξης στα Δυτικά Βαλκάνια που αναμοχλεύουν το παρελθόν στην περιοχή.
«Η ΕΕ πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή» τόνισε ο κ.Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης