Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Η ρύθμιση του χρέους απαιτεί αξιοπιστία που η κυβέρνηση δεν διαθέτει

Θεοδωρικάκος: Η ρύθμιση του χρέους απαιτεί αξιοπιστία που η κυβέρνηση δεν διαθέτει
"Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας", τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος
«Η ρύθμιση του χρέους απαιτεί αξιοπιστία που η κυβέρνηση δεν διαθέτει», τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν του.
Η κατάσταση στη χώρα γίνεται εξαιρετικά ανησυχητική.
Δίπλα στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, η κυβέρνηση με άγαρμπες και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της δημιουργεί και πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα». Υπογράμμισε δε, πως «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας.
Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή, αλλιώς θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές.
Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς, ξαναφέρνει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο, καθιστώντας και πάλι ορατό το ζοφερό ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ή την ανάγκη ενός 4ου και επαχθέστατου μνημονίου».
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι τις εκλογές τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.
Όπως είπε, «δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει ο κ. Τσίπρας στο μυαλό του.
Εκτιμώ ότι το εθνικό συμφέρον είναι οι εκλογές κι αυτό πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα».
Κατά τον ίδιο, «ασφαλώς απαιτείται η ρύθμιση του χρέους και η ΝΔ συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια».
Υπενθύμισε ότι «η ίδια η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι η διαδικασία αυτή πηγαίνει πέρα από το 2018» και πρόσθεσε ότι η λύση για το χρέος περνά μέσα από την αξιοπιστία της χώρας.
«Αυτό που τώρα είναι επείγουσα προτεραιότητα είναι το ζωντάνεμα της οικονομίας με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τη μείωση της φορολογίας, την επιστροφή των μετρητών στις τράπεζες, όλα αυτά δηλαδή που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει, γιατί κανείς δεν την εμπιστεύεται και η ίδια δεν πιστεύει σε αυτά.
Αν δεν γίνουν όμως αυτά το χρέος μπορεί να ρυθμιστεί και η κοινωνία και η οικονομία να συνεχίσουν να είναι σε τέλμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η ΝΔ «ασκεί υπεύθυνη, δημιουργική και δυναμική αντιπολίτευση παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η συνεννόηση απαιτεί αξιοπιστία και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και δυστυχώς με αυτά η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο».
Λύση για τη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, αποτελεί η εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, η οποία αναγνωρίζει ότι
«δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», αλλά και πως για την εφαρμογή της απαιτείται η συνένωση δυνάμεων.
Κατά τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ενώσει την κοινωνία «στη δημιουργική και δύσκολη προσπάθεια να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα και τους Έλληνες».
Για την επίσκεψη του προέδρου Obama στην Αθήνα, ανέφερε ότι «κάθε επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου στη χώρας μας μπορεί να αποβεί χρήσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης