Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πολιτικός στόχος του Τσίπρα η διαχειρίσιμη ήττα από την ΝΔ και η σοσιαλδημοκρατία εναντίον των μπολσεβίκων

Ο πολιτικός στόχος του Τσίπρα η διαχειρίσιμη ήττα από την ΝΔ και η σοσιαλδημοκρατία εναντίον των μπολσεβίκων
Εάν ο Τσίπρας αποτύχει σε αυτό το σχέδιο είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί….και η συντριβή αυτή θα είναι η αρχή του πολιτικού τέλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχασαν την μεγάλη ευκαιρία του 2015 να αλλάξουν τον ρου της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδος όταν παγιδεύτηκαν σε μια καταστροφική διαπραγμάτευση που και την Ελλάδα ζημίωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεκάτισε.
Άπαξ και χάθηκε η ευκαιρία του πρωταγωνιστή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας υποχωρούν στα μετόπισθεν θέτοντας ένα δεύτερο στόχο..
Ο νέος στόχος της αριστεράς είναι να χάσει από την ΝΔ στις επόμενες εκλογές με μικρή διαφορά και όχι double…
O ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να χάσει με διαφορές 25% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 32% με 34% η ΝΔ και όχι 35% η ΝΔ με 17% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα ήταν ότι αποδεκατίζουν κατά τρόπο ιστορικό και απαράδεκτο την μεσαία τάξη και γενικότερα την ιδιωτική πρωτοβουλία με στόχο να στηρίξουν τους βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους των 1000 ευρώ και όλη την νομενκλατούρα του παλιού ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας φαίνεται ότι έχει ένα όραμα για την σοσιαλδημοκρατία αλλά το όραμα που αποχρωματίζεται από τους σταλινικούς και μπολσεβίκους που έχει γεμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει το όραμα του Τσίπρα και ο Τσίπρας αποιδεολογικοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ανόητες ιδεοληψίες ορισμένων τάσεων, από τους κομουνιστές και αμετανόητους σταλινικούς.
Στην Ευρώπη ορισμένα think tanks έχουν αναλύσει την ιδεολογική δομή του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές ελίτ και είναι αληθές ότι ανατριχιάζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο Βαρουφάκης ήταν ήπιων τόνων…
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ποντάρει στο σενάριο ανατροπής και νίκης…
Ακόμη και αν πάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και πάρει και την ποσοτική χαλάρωση, η ΝΔ θα συνεχίσει να είναι πρώτο κόμμα και θα κερδίσει τις εκλογές.
Απλά η μάχη πλέον είναι η διαχείριση της ήττας.
Για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και για να μην ξαναγίνει το 3% του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ θα πρέπει να χάσει από την ΝΔ με μια διαχειρίσιμη διαφορά.
Γνωρίζει ο Τσίπρας ότι με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δεν θα καταστεί βιώσιμο…
Θα μπορέσει όμως να προπαγανδίσει ότι πέτυχε μια διευθέτηση και θα ακολουθήσουν και άλλες και έτσι θα μετριάσει τις απώλειες… από την ΝΔ.
Εάν ο Τσίπρας αποτύχει σε αυτό το σχέδιο είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί….και η συντριβή αυτή θα είναι η αρχή του πολιτικού τέλους.  
Έτσι λοιπόν ο στόχος του Τσίπρα είναι μια διαχειρίσιμη ήττα έναντι της ΝΔ που θα είναι πρώτο κόμμα…
Όλες οι κινήσεις στην σκακιέρα που θα ακολουθήσουν, αξιολόγηση, ανασχηματισμός, διαπραγμάτευση για το χρέος και άλλα θα έχουν αυτό τον στόχο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης