Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για τα περί φυλάκισης κομμουνιστών στο εξωτερικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου

Γεωργιάδης για τα περί φυλάκισης κομμουνιστών στο εξωτερικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου
Δεν είπα ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εκτός δημοκρατικού τόξου υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Διευκρινίσεις περί των δηλώσεων για την φυλάκιση κομμουνιστών στο εξωτερικό παρείχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του για πολιτικούς λόγους.
«Τι είπα εγώ;
Στις χώρες που έχουν κομμουνισμό, τόσο έχουν φοβηθεί από τον ολοκληρωτισμό αυτών των ανθρώπων, που αφού έπεσε εκεί ο κομμουνισμός, και έχουν περάσει 20 χρόνια και 30, παραμένει ο κομμουνισμός απαγορευμένος.
Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν την ώρα που πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά.
Καταλάβατε;
Ενώ σε αυτές τις χώρες που τους ζήσανε τους έχουν απαγορεύσει, στην Ελλάδα, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, έχουμε φτάσει στο σημείο να τους θαυμάζουμε.
Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
«Το πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε, είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κανένα σημείο εγώ δεν είπα να γίνει αυτό στην Ελλάδα.
Αλλά να ξέρουμε, ότι όπου πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτού του τύπου, στο τέλος υπήρξε ολοκληρωτισμός» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα και εκτός «δημοκρατικού τόξου», ο κ.Γεωργιάδης απάντησε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είπα ότι είναι εκτός δημοκρατικού τόξου».
«Είπα ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία.
Ήδη χρησιμοποίει αντιδημοκρατικά μέτρα.
Ο εκβιασμός του δικαστή του ΣτΕ είναι δημοκρατικό μέτρο;» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Οι δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο.
Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας.
Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης