Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Συνεχίζω χωρίς καμία αλλαγή το έργο του Παρασκευόπουλου στο υπ. Δικαιοσύνης

Κοντονής: Συνεχίζω χωρίς καμία αλλαγή το έργο του Παρασκευόπουλου στο υπ. Δικαιοσύνης
Το κύριο βάρος μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στην επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης είπε ο κ.Κοντονής
Την πρόθεση του να συνεχίσει χωρίς καμία αλλαγή το έργου του προκατόχου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου εξέφρασε ο νέος υπ. Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
Ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι θα ρίξει το κύριο βάρος, μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, στην επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης και στην εξωδικαστική επίλυση, έτσι ώστε, όπως είπε, «σε βάθος χρόνου μιας τριετίας να έχει βελτιωθεί σημαντικά το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης».
«Μπορεί να είναι η ποιότητα υψηλή για τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά η καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα.
Οι παθογένειες προκλήθηκαν από τον τρόπο που λειτούργησαν τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη, όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα και υπάρχει το φαινόμενο που συνιστά οιωνεί αρνησιδικία» είπε ο κ.Κοντονής.
Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, όπως επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα εκκρεμή νομοθετήματα του υπουργείου, τα έργα που έγιναν στις φυλακές της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν επιτεύχθηκε όσο θα έπρεπε, αλλά φθάσαμε στις 9.500 (κρατούμενους), που είναι σημαντικό (από 11.800) και προσέθεσε ότι το βραχιολάκι δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αναφερόμενος στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι στις φυλακές των Διαβατών «ήρθε ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά στα χρονικά, με αποτέλεσμα να έχουμε επαίνους διεθνώς».
Επιπλέον, διατύπωσε τη θέση ότι σταθερή του πολιτική ήταν να απέχει από τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανε, και αυτές ήταν μέσα στο πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης