Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων

Κουτσούμπας: Καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας καλεί την κυβέρνηση να εντοπίσει τους υπαίτιους
Να δώσουν η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων, ζητά ο υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στην "Εφ. Συν".
Μάλιστα, χαρακτηρίζει την υπόθεση "πολύ σοβαρή" και καλεί την κυβέρνηση να εντοπίσει τους υπαίτιους για να διασφαλιστεί το απόρρητο των συνδιαλέξεων.
Ο ίδιος, αναφορικά με τα προβλήματα που σημειώνονται στο ζήτημα της αξιολόγησης, υπογραμμίζει ότι οφείλονται στην αντιπαράθεση Γερμανίας και ΔΝΤ για το τι θα γίνει με το χρέος μετά το 2018 που λήγει το «ελληνικό πρόγραμμα».
Ακόμη, σημειώνει ότι ανεξάρτητα πως θα κλείσει, «ένα τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται επάνω στο τραπέζι», με νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κατά τον ίδιο, στη βάση αυτού του «αντιλαικού ευρωπαικού κεκτημένου», όπως το προσδιορίζει, εντάσσει και την τροπολογία της νέας υπουργού Εργασίας για την απελευθέρωση της δράσης των «δουλεμπορικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τις στρατιές των ανέργων».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών, εκτιμά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, γεγονός όμως, που δεν εξαρτάται, όπως αναφέρει, από την ίδια αλλά και από την πορεία της κρίσης, της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Όπως σημειώνει «σε διαφορετική περίπτωση μια ηρωική έξοδος θα είναι επιλογή, στη λογική να "σώσει ότι σώζεται".
Ο κ. Κουτσούμπας για την δημοσιοποιημένη, διαφωνία ΚΚΕ - ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, αναφέρει  ότι στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις, αλλά και ότι διαφορετική στάση με το ΑΚΕΛ είχε εκφραστεί τόσο στο ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, όσο και στην συμφωνία επί του σχεδίου Ανάν, όπου το ΚΚΕ είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του "ΟΧΙ" με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντιά του.
Τέλος, αναφορικά με τις προειδοποιήσεις του Αριστερού χώρου για την άνοδο της Ακροδεξιάς, τονίζει μεταξύ άλλων πως αξιοποιείται και συνδέεται με ισχυρά καπιταλιστικά συμφέροντα με στόχο μεταξύ άλλων να διαιρούν τους εργαζόμενους και να παγιδεύουν την εργατική τάξη για να μένει στο «απυρόβλητο το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης