Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Η ΝΔ δεν φοβάται τα δύσκολα – Ο Τσίπρας δεν διδάσκεται από την ιστορία

Τσιάρας: Η ΝΔ δεν φοβάται τα δύσκολα – Ο Τσίπρας δεν διδάσκεται από την ιστορία
«Ζητάμε εκλογές για να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα», τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ,  Κ. Τσιάρας
«Η ΝΔ, όχι μόνο δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά τις επιζητά επιτακτικά», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, προσθέτοντας «ζητάμε εκλογές για να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα.
Ζητάμε εκλογές για να μπει ένα φρένο στον οικονομικό και θεσμικό κατήφορο στον οποίο συμπαρασύρει τη χώρα ο προσωπικός κατήφορος του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Τσιάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν φοβάται τα δύσκολα.
Γιατί η ΝΔ είναι η παράταξη που ανέλαβε σε όλες τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.
Δεν φοβηθήκαμε το 2012 όταν η πατρίδα μας είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη.
Δεν φοβόμαστε ούτε σήμερα, που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής και θεσμικής κατάρρευσης».
Κατά τον ίδιο, «όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να κλείσει την αξιολόγηση προβάλλοντας δήθεν κόκκινες γραμμές, τόσο πιο κοντά φέρνει το πιστόλι στον κρόταφο της ελληνικής οικονομίας, βυθίζοντας την και πάλι στην άβυσσο της αβεβαιότητας.
Στο τέλος της ημέρας, ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί όχι μόνο να υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015, αλλά και ακόμα περισσότερα, προκειμένου να επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά υλοποίησης».
Υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν διδάσκεται από την ιστορία», αλλά και πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος συσσώρευσε στον τόπο, να οδηγήσει τη χώρα και πάλι σε εκλογές, όπως ακριβώς έπραξε ανερυθρίαστα το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του».
Ο κ. Τσιάρας χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήττας και σημειώνει ότι «αν η κυβέρνηση καταφέρει τελικά να κλείσει τη β΄ αξιολόγηση, δεν θα είναι νίκη της κυβέρνησης.
Θα είναι μια μικρή νίκη του αυτονόητου, στον βαθμό που ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τα μέτρα τα οποία ο ίδιος υπέγραψε και συμφώνησε με την τρόικα στο τρίτο μνημόνιο».
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να μεταρρυθμίσει την ελληνική οικονομία, έχει απορρυθμίσει πλήρως τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Και ακολουθώντας τον δρόμο της υπερφορολόγησης και του πελατειακού κράτους, έχει παραλύσει τις παραγωγικές δομές της οικονομίας μας, έχει αυξήσει δραματικά τα λουκέτα στην αγορά, έχει εκτοξεύσει την μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.
Αλλά ακόμα και αν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των δανειστών, έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών του, που αδυνατούν να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Και βεβαίως έχει απωλέσει την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, που προσβλέπουν πλέον στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας που διατάραξε η διακυβέρνηση Τσίπρα».
Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι «οι δανειστές καλούνται να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ελάφρυνση του χρέους που ανέλαβαν πρώτη φορά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, μετά από την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Η ΝΔ, όπως αναφέρει, «θα στηρίξει την στρατηγική που χάραξε το 2012, τασσόμενη υπέρ των παραμετρικών αλλαγών που θα ελαφρύνουν σημαντικά τις δανειακές ανάγκες της πατρίδας μας τα επόμενα χρόνια».
Ωστόσο, προειδοποιεί ότι αν «η  πατρίδα μας δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, η Ελλάδα θα βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια, με μια νέα θηλιά χρέους στο λαιμό της», σημειώνοντας ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η οικονομία μας είναι ανάπτυξη που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την μείωση των φόρων και μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Μιλώντας για τη ΝΔ, ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το όραμα μιας ισότιμης Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και υποστηρίζει ότι «η ΝΔ ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει συνεργασίες τόσο με πρόσωπα όσο και με κόμματα που συμφωνούν με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».
«Με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ δεν θα υποσχεθεί ούτε μια λέξη περισσότερη από όσα μπορεί με βεβαιότητα να υλοποιήσει», τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα εθνικά θέματα ο κ.Τσιάρας τονίζει ότι «η ΝΔ είναι μια υπεύθυνη παράταξη.
Και ουδέποτε ενέπλεξε τα εθνικά ζητήματα σε μικροκομματικά πολιτικά παιχνίδια και επιδιώξεις.
Στα ζητήματα εθνικής στρατηγικής ζητούμε τη συναίνεση όλων και προσφέρουμε τη δική μας συναίνεση όποτε και αν χρειάζεται.
Αρκεί βεβαίως να μην παραβιάζονται οι εθνικές κόκκινες γραμμές, και να μην πληγώνεται η Εθνική Αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης