Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης στη Βουλή: Οι τεραστίων διαστάσεων κρατικές δαπάνες στερούν το αύριο της χώρας

Θεοδωράκης στη Βουλή: Οι τεραστίων διαστάσεων κρατικές δαπάνες στερούν το αύριο της χώρας
Επαναφέρουμε την πρότασή μας για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού
Βολές κατά της κυβέρνησης για την τεραστίων διαστάσεων κρατική σπατάλη από τη μείωση της οποίας θα γλίτωναν οι πολίτες από νέους φόρους εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Πρέπει να μειωθεί η κρατική σπατάλη και να δοθούν χρήματα για το αύριο της χώρας και όχι για τους κομματικούς στρατούς και τις συντεχνίες» τόνισε από το βήμα της Βουλής ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.
«Ο προϋπολογισμός να ισορροπεί ανάμεσα στα χρέη του χθες, στις ανάγκες του σήμερα και στην προοπτική του αύριο», υπογράμμισε.
Απευθυνόμενος στον Πάνος Καμμένο και το «ταξιδάκι του στο Καστελόριζο» όπως το χαρακτήρισε υπογράμμισε:
«Περίμενα ο κ. Καμμένος να λουφάξει και να μην αναφερθεί στην εκδρομή των χρυσαυγιτών με τους ΑΝΕΛ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, αρχίζοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017.
Επανέλαβε ακόμη την πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελθείσες από τον Πρωθυπουργό παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι εάν η κυβέρνηση ένιωθε ότι χρωστά χρήματα σε κάποιους, έπρεπε να σκεφθεί επίσης τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αλλά και την ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα βάλειστο περιθώριο το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το οποίο έχει από το 2007 να παράγει έργο.
«Η αποεπένδυση έχει τσακίσει τη χώρα.
Πρέπει να σταματήσει η ευκολία με την οποία αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ελλάδα, με μια νυχτερινή τροπολογία ή μια υπουργική απόφαση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης