Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο - Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση

Καμμένος: Δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο - Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση
Είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος
«Δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο ούτε γκρίζες ζώνες», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «REAL NEWS».
Ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο Erdogan «βλέπει την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία και ιδιαίτερα τη δημιουργία πλέον κουρδικού κράτους στην οποία συμφωνούν οι μεγάλες χώρες.
Γι' αυτόν τον λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί, κάποια στιγμή, μετά την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Trump».
Ακόμη, σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης, «όταν όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα «ατύχημα».
Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μία εμπλοκή».
Όπως είπε, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση», ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μείωση των αμυντικών δαπανών, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένα συμμάζεμα σε σχέση με τη λειτουργία και τη δομή του στρατεύματος που μπορεί να εξοικονομήσει πόρους, οι οποίοι θα διατεθούν στο προσωπικό, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των οπλικών μας συστημάτων».
«Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία υπερεξοπλίζεται και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να επιτρέψει και η ίδια η Συμμαχία να υπάρξει αυτή η ανατροπή ισορροπίας στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι το θέματου υπερεξοπλισμού της Τουρκίας «δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και την ίδια τη Συμμαχία και θεωρώ ότι εκεί υπάρχουν δυνατότητες, με την επέκταση της στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, να έχουμε ενίσχυση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων, όπως ήδη έχουν πράξει οι ΗΠΑ, χωρίς να αυξάνουμε τον προϋπολογισμό μας, κάτι το οποίο είναι απαγορευτικό λόγω της οικονομικής κρίσης».
Περαιτέρω, ο κ. Καμμένος δεν θεωρεί ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η στράτευση στα 18, αλλά πιστεύει ότι «μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στους 18άρηδες να καταταχθούν εθελοντικά»,  θεωρεί ότι πρέπει να επανέλθουν οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε χειριστές βαρέων μηχανημάτων, σε μηχανικούς ή αρχιτέκτονες που θα βοηθήσουν τη ΜΟΜΑ, ενώ για τη στράτευση των γυναικών, πιστεύει ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αποκλείουμε τις γυναίκες από τη δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης όπου αυτό μπορεί να είναι ένα κριτήριο, για παράδειγμα, για την είσοδό τους σε στρατιωτικές σχολές ή σε σχολές στελεχών της δημόσιας τάξης».
«Δεν μιλάμε, λοιπόν, για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά για εθελοντική και το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης