Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Με νηφαλιότητα πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα

Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Με νηφαλιότητα πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα
Mια "ηρωική έξοδος” θα αποτελέσει "το καλό σενάριο για τον κ. Τσίπρα", τονίζει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης
Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με νηφαλιότητα στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βραδυνή της Κυριακής" ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης.
Όπως σημειώνει, «η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι διμερής συνθήκη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας», αλλά μία διεθνής συνθήκη με βαριές υπογραφές, που καθορίζει μεταξύ άλλων τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας, το δίκαιο των Στενών και την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας και Βουλγαρίας.
«Όποιος επιχειρεί να την αμφισβητήσει, αμφισβητεί ευθέως το Διεθνές Δίκαιο, εισπράττει εύλογα την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Για το Κυπριακό, αναφέρει ότι η λύση του προβλήματος «περνάει πρωταρχικά από την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».
Κατά τον ίδιο, «είναι ντροπιαστικό, αποτελεί παγκόσμιο όνειδος, στον 21ο αιώνα, 71 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου υπάρχει στρατός κατοχής να είναι η Κύπρος, παρά το γεγονός ότι αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ακόμη, ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο μικρότερο θα είναι το τελικό "κόστος Τσίπρα”», καθώς και ότι μια "ηρωική έξοδος” θα αποτελέσει "το καλό σενάριο για τον κ. Τσίπρα", ενώ «το κακό σενάριο είναι η πολιτική εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα».
O ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το κόμμα της ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι το βασικό ζητούμενο είναι «η δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας, ανάχωμα στο λαϊκισμό, μια κοινωνική πλειοψηφία με κοινή πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην ελεύθερη οικονομία, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης