Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δεν σχεδιάζουμε εκλογές – Αλλά έξοδο στις αγορές και από την κρίση με όρθια την κοινωνία

Βούτσης: Δεν σχεδιάζουμε εκλογές – Αλλά έξοδο στις αγορές και από την κρίση με όρθια την κοινωνία
Μεγάλη αρνητική έκπληξη αν μειοψηφίες στην ΕΕ επιβραδύνουν περαιτέρω το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης αναφέρει ο Ν. Βούτσης
Την θέση ότι το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά την έξοδο στις αγορές και την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Βούτσης, ερωτηθείς για το εάν οι κυβερνητικές περιοδείες των τελευταίων ημερών, αλλά και για το εάν η κυβέρνηση σκέπτεται «ηρωική έξοδο» μέσω προσφυγής στις κάλπες, υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και κόμμα άργησαν να κάνουν συστηματική αυτήν την άμεση επαφή με το λαό.
«Η πολιτική εξόρμησης είναι απολύτως χρήσιμη και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το ενδεχόμενο εκλογών.
Θέλουμε να φτάσουμε οπωσδήποτε μετά τον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και οπωσδήποτε με τη χώρα να βγαίνει στις αγορές, και να αρχίσει η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.
Ερωτηθείς αν φοβάται την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βούτσης είπε ότι σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις «υπήρξε ένα κοινωνικό σώμα που επένδυσε την ελπίδα του πάνω στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας ότι ούτε την κατάρρευση του κόμματός του φοβάται ούτε και το κλείσιμο του κύκλου με την Αριστερά στο περιθώριο.
Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης, ο κ.Βούτσης είπε πως είναι το γεγονός ότι υπάρχει εναλλακτική στην Ελλάδα μέσα σε ένα κόσμο που έχει κυριαρχήσει το δόγμα TINA (There Is No Alternative – Δεν υπάρχει εναλλακτική).
Ο πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση της τόσο στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες όσο και με τη παροχή του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ αναφορικά με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, υποστήριξε ότι βάσει των στοιχείων που διαθέτει, δεν υπάρχει εμπλοκή.
«Θα είναι πραγματικά μεγάλη αρνητική έκπληξη αν από ορισμένες μειοψηφικές πλευρές στην ΕΕ γινόταν ή γίνει η επιλογή να βραδύνει περαιτέρω η β’ αξιολόγηση για λόγους που μόνο πολιτικά θα μπορούσαν να εξηγηθούν» τόνισε ο κ.Βούτσης, ο οποίος σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου, επισημαίνει πως αυτή «αποσαφηνίζει τα σημεία της συμφωνίας».
«Μια συμφωνία που εφαρμόζεται παρότι μπαίνουν πάρα πολλές τρικλοποδιές από αρκετές πλευρές» τόνισε ο κ.Βούτσης, υπογραμμίζοντας πως ποτέ δεν απασχόλησε την κυβέρνηση «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα» καθώς όπως είπε, θα ήταν«ιστορικά διπλό λάθος το να «φλερτάρει» κανείς με μια τέτοια ιδέα, σε μια συγκυρία εθνικιστικών αναδιπλώσεων στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης