Πολιτική

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ - Άσχημα τα πράγματα και για τη Νέα Δημοκρατία

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ - Άσχημα τα πράγματα και για τη Νέα Δημοκρατία
Άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου, γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής
Στην πολιτική ανάλυση, η οποία είχε δημοσιευθεί εις τας αρχάς Ιανουαρίου του 2016, έγραφα τα παρακάτω:
“… Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μοιραία θα αντιμετωπίσει την φθορά, αφού δεδομένη θα είναι δυστυχώς για την χώρα η οικονομική του αποτυχία και επί πλέον είναι αστείο ακόμη και το να σκεφτεί κανείς ότι το 35,5% που τον ψήφισε τον Σεπτέμβριο είναι κομμουνιστές.
Όσο για την Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι χειρότερα.
Δεν έχει εκ των πραγμάτων λόγω δεσμεύσεων του μνημονίου δυνατότητα άλλης πολιτικής.
Όλοι αυτοί δε, οι οποίοι μιλάνε για… σκληρή αντιπολίτευση, όπως ο Μητσοτάκης εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί στις 14 Αυγούστου του 2015 υπερψήφισαν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί πρόσφατα ο ίδιος ο Μητσοτάκης ψήφισε υπέρ του “συμφώνου συμβίωσης”;
Έτσι θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση; …”.
Ένας χρόνος πέρασε από τότε και εις ό,τι αφορά την “σκληρή αντιπολίτευση”, την οποία θα έκανε η Ν.Δ. όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια στον χρόνο που πέρασε. Αντίθετα, η Ν.Δ. ψήφισε πολλούς μνημονιακούς νόμους και έφθασε μάλιστα στο σημείο να είναι περισσότερο μνημονιακή και από τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα μάλιστα που προέβλεπε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βεβαίως είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ..
Σχέδια επί χάρτου και ο στίχος του Καρυωτάκη πάντα επίκαιρος. Πύργοι στην άμμο αποδεικνύονται τα έργα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ν.Δ..
Βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχα προβλέψει αντιμετώπισε την φθορά και δεδομένη είναι η οικονομική του αποτυχία και επί πλέον προχώρησε σε μέτρα εθνομηδενιστικά, τόσο στην Παιδεία όσο και στην γενικότερη πολιτική του, με αποτέλεσμα να βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται και να ελπίζει ότι με “μπαξίσια” των 300 ευρώ θα κερδίσει και πάλι τον λαό!
Η επερχόμενη ήττα του στις προσεχείς εκλογές είναι δεδομένη και αυτό το οποίο και μόνο τους προβληματίζει είναι πως και πότε θα την διαχειριστούν.
Εάν δηλαδή κάνουν εκλογές σύντομα μήπως και κατορθώσουν, πολώνοντας την πολιτική ζωή και μοιράζοντας υποσχέσεις και χρήμα είτε να συγκρατήσουν ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά του το δύο, είτε να κρατήσουν την εξουσία ελπίζοντας στο θαύμα και αντιμετωπίζοντας όμως μία μελλοντική ακόμη μεγαλύτερη φθορά σε σημείο ώστε να μη είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας.
Από την πλευρά της η Ν.Δ. ελπίζει στην αυτοδυναμία και στην χειρότερη περίπτωση ότι θα κυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ με μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Όπως και αν κυβερνήσει όμως, είναι δεδομένο ότι με το μνημόνιο που έχει υπερψηφίσει και με τα μέτρα τα οποία θα λάβει θα αντιμετωπίσει μεγάλη πολιτική φθορά σε όλες τις περιπτώσεις.
Όπως δημόσια έχουν δηλώσει πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία θα κερδίσει στις προσεχείς εκλογές θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Και θα κερδίσει ακόμη περισσότερα στις μεθεπόμενες εκλογές μετά την δεδομένη αποτυχία και της προσεχούς κυβερνήσεως, όποια και εάν είναι αυτή!

«Στην άμμο τα έργα στήνονται μεγάλα των ανθρώπων, και σαν παιδάκι τα γκρεμίζει ο Χρόνος με το πόδι» Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης