Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβάδισμα 8,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα 8,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research
Το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει και μόνον το 14% ελπίζει ότι θα βελτιωθεί
Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 6,3% καταδεικνει νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το Βήμα της Κυριακής, το οποίο εκτάκτως κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016.
Μάλιστα, με την αναγωγή το προβάδισμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, μέχρι το 8,7%.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει την προτίμηση του 22,8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση και ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,5% αυτών, ενώ ακολουθούν στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 6,5% και μετά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,2%, Το Ποτάμι με 1,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2% (με την αναγωγή μπαίνει οριακά στην βουλή), η Ένωση Κεντρώων με 2,2% (2,5% στην πρόθεση ψήφου), η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,2% (με την αναγωγή ενδέχεται να μπει στη Βουλή).
Το ποσοστό των αναποφάσιστων, της λευκής ψήφου και της αποχής, αθροιστικά ανέρχεται σε 27,9%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 61%, από 59% που φερόταν να λαμβάνει τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει αντίστοιχα 21%, από 23,5%.
Το 34% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της Κάπα Research προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή τουλάχιστον κυβέρνηση με βασικό κορμό το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 23,5% αυτών προτιμά αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση με βασικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας το 23,5% των προτιμήσεων των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ το 18% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.
Το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει και μόνον το 14% ελπίζει ότι θα βελτιωθεί.
Η Κάπα Research διενήργησε τη δημοσκόπηση στο διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου 2016, μετά την κυβερνητική εξαγγελία του έκτακτου γιορτινού βοηθήματος προς τους χαμηλο-συνταξιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης